İşte TUI'nin 2024 yılında aldığı rezervasyon sayısı 

İşte TUI'nin 2024 yılında aldığı rezervasyon sayısı 
TUI Grubu, son ticaret güncellemesinde, şirketin sen başından bugüne kadar 14,7 milyon rezervasyon aldığı açıklandı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

14 Ağustos'ta yaptığı son ticaret güncellemesinden bu yana 1,4 milyon daha rezervasyon alarak toplan rezervasyon sayısını 14,7 milyona çıkaran TUI Grubu, 2024 programının yüzde 97'sini sattığını, bunun 2023'teki seviyenin yüzde 1 üzerinde olduğunu açıkladı. 

İngiltere'de yaz programının yüzde 97'sini satan şirket, FTI'ın iflası sonrası Türkiye, Yunanistan, Balear Adaları, Kanarya Adaları ve Mısır'da elde ettiği kapasiteler sonrası Almanya pazarında yüzde 10 büyüme kaydettiğini duyurdu. Tüm pazarlarımız bazında kısa ve orta mesafe destinasyonlarımız en güçlü büyümeyi gördü; Türkiye, İspanya ve Yunanistan en fazla rağbet gören destinasyonlar oldu." dedi. 

TUI'nin ürünlerine dönük güçlü talep nedeniyle  kış sezonu satışlarında yüzde 7 artış sağlandığını açıklayan şirket, kış dönemi için şu ana kadar 1,8 milyon rezervasyon aldığını belirtti. Henüz erken bir aşamada olunmasına karşın kış programının yüzde 33'ünü sattığını açıklayan TUI Grubu, bunun geçen yılın aynı dönemindeki seviyenin yüzde 1 üzerinde olduğuna dikkat çekti. Grup ayrıca İngiltere'de ise kış programının yüzde 40'ını sattığını duyurdu. 

TUI Grubu, pozitif rezervasyon ivmesi ve yaz sezonundaki güçlü büyüme ile geçen yılki 977 milyon euroluk karlılığı yüzde 25 arttırmayı  beklediğini açıkladı.

Son dakika rezervasyonların getirdiği olumlu dinamikle yaz dönemi ortalama fiyatların yüzde 3 arttığını belirten TUI CEO'su Sebastian Ebel, toplam rezervasyon sayısıdaki artışın ise yüzde 6 olduğunu kaydetti. Kış satışlarının da beklendiği şekilde gittiği ifade eden Ebel, gerek paket tatillere gerekse dinamik paketlere dönük güçlü talep nedeniyle kış rezervasyonlarında da yüzde 7'lik bir artış yakalandığını açıkladı. Ebel, kış dönemi satışlarda fiyatlar ise tüm kaynak pazarlarda  ortalama yüzde 5 oranında arttığını bildirdi.


Bu Haber 25.09.2024 - 11:14:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.