İşte FTI'ın sigorta şirketindeki teminat miktarı 

İşte FTI'ın sigorta şirketindeki teminat miktarı 
İflas başvurusunda bulunan FTI’ın sigorta şirketinde ne kadar teminatının bulunduğu belli oldu.

Turizm Güncel – Dış Haberler

Yüklü borçları nedeniyle geleceği tartışma konusu olan, sonrasında ise 1 euro gibi sembolik bir ücret karşılığında ABD merkezli yatırım şirketi Certares öncülüğündeki konsorsiyuma satılan FTI Touristik GmbH, ani bir kararla iflas başvurusunda bulundu. Şirketin açıklamasında, iflasa gerekçe olarak rezervasyonlardaki düşüş nedeniyle nakit akışının sağlanamaması ve tedarikçilerin ciddi miktarlarda ön ödeme istemesi gösterildi. Açıklamada ayrıca, satışa ilişkin onay süreci uzadığı için yeni yatırımcıdan gelecek nakitin şirkete aktarılmamasının etken olduğu kaydedildi. 

Peki iflas başvurusunda bulunan Avrupa’nın büyük seyahat grubu FTI’ın sigorta şirketinde ne kadar teminatı var? Alman iş ve turizm dergisi fvw’de yer alan habere göre, Alman Seyahat Güvenliği Fonu (DRSF) kapsamında bir tur operatörü olan FTI, teminat olarak DRSF’ye 200 milyon euro tutarında nakit depozito yatırmak zorunda kaldı. 

İleri tarihli rezervasyonların büyük bölümünün yüzde 25 ön ödeme alındığı hesaba katıldığında, mağdur olan yolcuların geri ödemesini yapabilecek kadar teminat bulunduğu görülüyor. O nedenle acentelerin rezervasyonları başka tur operatörlerine kaydırmaya başladığı bilgileri geliyor.


Bu Haber 04.06.2024 - 08:47:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.