İstanbul’da vahşet: 1 cinsel saldırı, 2 cinayet 

İstanbul’da vahşet: 1 cinsel saldırı, 2 cinayet 

İstanbul-Beyoğlu’nda bir kadın iki kişinin sokak ortasında cinsel saldırı girişimine maruz kaldı. Eyüpsultan ve Fatih’te 2 kadın aynı kişi tarafından biri boğazı kesilerek biri de parçalara ayrılarak öldürüldü. Yaşanan vahşet, hem ülke hem de dünya sosyal medyasında gündem oldu.


İstanbul-Beyoğlu’nda Ömer K. ve Semir T. isimli şahıslar, sokakta yürüyen 25 yaşındaki İremşan A.’yı bir süre takip ettikten sonra duvara sıkıştırıp cinsel saldırıda bulundu.

Kadının çığlıkları üzerine çevredekiler müdahalede bulunarak, şüphelileri uzaklaştırdı.

Şüpheliler olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken Semir T.‘nin “cinsel saldırı", “mukavemet", “uyuşturucu madde kullanmak", “gasp" suçlarından Ömer K.’nın ise “cinsel saldırı”, “kasten yaralama", “mukavemet", “otodan hırsızlık" suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

İremşan A.'nın şüphelilerden şikayetçi olmaması üzerine Semir T. ve Ömer K. ifadeleri alınması sonrasında serbest bırakıldı.

Zanlıların serbest bırakılması kamuoyunda büyük tepki topladı. Adalet Bakanlığı tepkiler üzerine başsavcılığın iki şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı çıkardığını duyururken 2 şahıstan biri Mersin’de diğeri de İstanbul'da yakalandı.

Sosyal medyada, Wild Content tarafından yapılan paylaşımı milyonlarca kişi izledi.

İstanbul’da çifte vahşet

Madde bağımlısı olduğu iddia edilen 19 yaşındaki Semih Çelik, saat 16.00 sıralarında Edirnekapı Surlarının üzerine çıkarak, 19 yaşındaki İkbal Uzuner'in vücudunu parçalara ayırdıktan sonra, Uzuner'in başını ve vücudunun bazı bölümlerini surlardan aşağı attı.Boğazına ip bağlayan Semih Çelik surlardan atlayarak intihar etti.

İddialara göre, kasap olan Semih Çelik, önce saat 15.30 sıralarında Ayşenur Halil’i bıçaklayarak katletti.  Aynı zamanda okul arkadaşı olan genç kızı öldüren Çelik, ardından Fatih’e gitti. Burada takıntı haline getirdiği ve 1 yıldan uzun süredir takip ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki İkbal Uzuner’i yanına çağıran Çelik, genç kızı bıçak zoruyla Derviş Ali Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi üzerindeki tarihi surlara çıkardı. Bir süre İkbal ile tartışan Çelik, genç kızı bıçaklayarak öldürdükten sonra başını kesip surlardan aşağı attı. Cani, ardından da surlardan atlayarak intihar etti.

Çelik’in evinde arama yapan ekipler, içinde kara kalemle çizilmiş parçalanmış insan figürleri olan bir defter buldu.

Kasaplık yaptığı öğrenilen Semih Çelik'in psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce 5 kez tedavi gördüğü ortaya çıktı. Babası Adem Çelik’in, Semih Çelik’in hakkında daha önce 2 kez kayıp başvurusu yaptığı ve Semih Çelik’in bir kez de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Adem Çelik, Ayşenur Halil isimli genç kızın oğlunun sevgilisi olduğunu, Fatih’te surlarda öldürdüğü İkbal Uzuner adlı genç kızın da oğlunun okul arkadaşı olduğunu söyledi.

Dehşete kurban giden Ayşenur Halil bugün öğlen namazından sonra, İkbal Uzuner ise ikindi namazı sonrası toprağa verilecek. Katil zanlısı Semih Çelik de bugün öğlen namazı sonrası toprağa verilecek.

 

 



Bu Haber 05.10.2024 - 12:17:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.