İsrail, yeniden Lübnan’a saldırı düzenledi

İsrail, yeniden Lübnan’a saldırı düzenledi

İsrail ordusu, topçu atışlarıyla bombaladığı Lübnan'ın güneyinde 'Hizbullah'a karşı 'sınırlı, yerel ve hedefli saldırılar' başlattığını açıkladı. Başkent Beyrut'u da yeniden bombalayan İsrail'in saldırılarında çok sayıda bina yıkılırken Suriye'nin başkenti Şam'dan da patlama sesleri yükseldi.


Başta Filistin olmak üzere bölgedeki birçok ülkeye saldırı düzenleyen ve Lübnan’da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı ve örgütün birçok liderini öldüren İsrail, Lübnan'ın güneyinde "Kuzeyin Okları Operasyonu" adıyla karadan işgal saldırılarına başladığını duyurdu.

Başkent Beyrut'u da yeniden bombalayan İsrail'in saldırılarında çok sayıda bina yıkıldı. Gece saatlerinde Suriye'nin başkenti Şam'dan da patlama sesleri yükseldi.

İsrail askeri araçlarının kara saldırıları çerçevesinde Lübnan sınırına ilerlediği belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Mercayun Ovası, Ebl el-Saki, Hiyam ve Kefr Kila bölgelerine top atışı ile saldırı düzenledi. Sputnik Arabic'in haberine göre saldırı sonrası çok sayıda İsrail askeri aracının güney Lübnan sınırına doğru ilerlediği belirtildi.

İsrail ordusunun tank ve topçu birlikleri, hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak Lübnan sınırına hareket etti. Özellikle Beyrut’un Dahiye bölgesi, Hizbullah’ın güçlü olduğu noktalar hedef alınarak yoğun bombardımana tutuldu.

İsrail ordusu (IDF), Beyrut’un güney banliyölerinde yaşayan sakinlere yönelik uyarı bildirisi yayınladı. Hizbullah hedeflerine yönelik saldırıların yapılacağı bölgelerin gösterildiği haritaların da yayınlandığı bildiride, söz konusu bölgelerde bulunanlardan orayı terk etmeleri istendi. Bildiride, “Leyleki, Haret Hreik, Borj El Brajneh bölgelerinde olup, somut haritalarda gösterilen binalarda ve onlara bitişik binalarda bulunan herkese: Sizler, Hizbullah terör örgütünün çıkarlarına ve tesislerine yakın bulunuyorsunuz, IDF bunlara karşı kararlılıkla eyleme geçecektir. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için binaları derhal terk etmeli ve onlardan en az 500 metre mesafeye uzaklaşmalısınız” ifadeleri kullanıldı.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada ise İsrail kuvvetleriyle doğrudan kara çatışmasına girilmediği fakat bu duruma hazır oldukları belirtildi.

Lübnan makamlarından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlattığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1273 kişi öldü.



Bu Haber 01.10.2024 - 16:11:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.