İsrail terörü Lübnan'a uzandı, siviller öldürüldü

İsrail terörü Lübnan'a uzandı, siviller öldürüldü
İsrail'in bölgesel bir savaş çıkarma çabaları aralıksız devam ediyor. İran'dan Yemen'e ve Suriye'den Filistin'e kadar çok sayıda ülkeye saldıran İsrail'in yeni hedefi Lübnan oldu.

Birkaç gün önce gerçekleştirdiği siber terör saldırısı ile Lübnan'da onlarca kişiyi öldüren binlerce kişiyi de yaralayan İsrail, şimdi de hava saldırıları ile yüzlerce kişiyi öldürdü.

Telsiz ve çağrı cihazları üzerinden gerçekleştirdiği siber terör saldırı ile Lübnan'da 37 kişiyi öldüren, 500'ü ağır olmak üzere, 3 bin kişiyi de yaralayan İsrail, Hizbullah'ın buna misilleme yapması sonrası ülkede 1600 noktayı vurdu.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılarda şu ana kadar 35'i çocuk ve 58'i kadın olmak üzere 492 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda yaralananların sayısı ise 1645'e yükseldi. 

Dün sabahtan beri Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail başkent Beyrut'u da hedef aldı. İsrail hükümeti akşam saatlerinde aldığı kararla içeride de OHAL ilan etti. İsrail saldırıları nedeniyle on binlerce Lübnanlı ülkenin güneyinden kuzeyine doğru göç ediyor. Hizbullah saldırılara İsrail'in kuzeyine ve orta kesimlerine attığı roketlerle karşılık veriyor. ABD ise Ortadoğu'ya yeni askeri güç göndereceğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun şiddetli hava saldırıları altındaki Lübnanlılardan evlerini terk etmelerini istedi.

Netanyahu yayımladığı video mesajda İsrail ordusunun bu sabah itibarıyla Lübnan halkını "tehlikeden uzak durmaları" konusunda uyardığını ileri sürerek, "Bu uyarıyı ciddiye almanızı tavsiye ediyorum" dedi. Hizbullah’ın Lübnan halkını "canlı kalkan" olarak kullandığını ima eden Netanyahu, Hizbullah roketlerinin İsrail’i ve vatandaşlarını hedef aldığını savundu.

Bu sabahtan beri Lübnan'da çok sayıda bölgeyi vuran İsrail içeride de OHAL ilan etti. İsrail hükümeti akşam saatlerinde "iç cephede özel durum" ilan etti. İsrail ordusunun yetkilerini genişleten bu kararla ülke içindeki gösteriler yasaklanabilecek, eğitim durdurulabilecek. İsrail hükümetinin OHAL kararı 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. 

İsrail'in düzenlediği saldırılar nedeniyle yüz binlerce Lübnan vatandaşının evlerini terk ederek ülkenin kuzeyine doğru kaçtığı belirtiliyor.


Bu Haber 24.09.2024 - 10:08:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.