İsrail, Lübnan’da çağrı cihazlarını patlattı, çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Lübnan’da çağrı cihazlarını patlattı, çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail’in Lübnan’da ki çağrı cihazlarını patlatması sonucu 1’i çocuk 9 kişi öldü, 2 bin 800 kişi yaralandı.


İsrail, Lübnan’da  'pager' isimli çağrı cihazlarının şiddetli bir şekilde patlamasına neden olacak bir siber saldırı düzenledi.

Görüntülerde, taşınabilir cihazların sinyal vermesiyle sahiplerinin cihazları eline aldığı sırada infilak ettiği ortaya çıktı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad tarafaından yapılan açıklaya göre, çağrı cihazlarının patlaması sonucu biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti 200’ü ağır 2 bin 800 kişi yaralandı.

Lübnan Enformasyon Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada olayın arkasında İsrail’in olduğu belirtildi.

Lübnan Hizbullah ise ülke genelinde mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının patlamasından İsrail'i sorumlu tuttu ve bu saldırıya karşılık vereceğini açıkladı.

Patlamaların nasıl gerçekleştiği konusunda Daily Mail'e açıklama yapan bir güvenlik uzmanı, İsrail'in binlerce çağrı cihazına 'eski moda patlayıcı tuzaklar' yerleştirmiş olabileceğini öne sürdü.

Bir diğer teori ise çağrı cihazlarının aşırı ısınmalarına neden olan ve lityum pillerinin alev almasına yol açan bir bilgisayar virüsünün cihazlara önceden yüklenmiş olması. Bu, birçok elektronik cihazda kullanılan pillerde bilinen bir risk.



Bu Haber 18.09.2024 - 16:36:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.