İspanya’da protestocular otelin havuzuna girerek bulaşık bezi yıkadı

İspanya’da protestocular otelin havuzuna girerek bulaşık bezi yıkadı

İspanya’da aşırı turizm protestoları dur durak bilmiyor. Su kesintilerinin sıklıkla yaşandığı Lanzarote’de yerel halk, bir otelin havuzundan yanlarında getirdikleri kaplara su doldurdu ve bulaşık bezlerini yıkadı.


İspanya'nın Lanzarote adasında, turizm karşıtı protestocular bir otelin havuzunda bulaşık bezlerini yıkayarak su kıtlığına dikkat çekti.

Son zamanlarda su kesintilerinden dolayı şikayetçi olan yerel halk, turistlerin sınırsız su kullandığını iddia ederek, açtıkları "Bu otel yasadışı" ve "Suyumuz sizin havuzunuzda" yazılı pankartlarla otelin yüzme havuzlarından su doldurdu.

Protestocular, otel misafirlerine dağıttıkları el ilanlarında, "Sandos Papagayo'da kalırsanız, bu çevresel suça ortak olursunuz" mesajını iletti.

İspanyanın turist sayısında yeni bir rekor kırması beklenirken, yerel halkın aşırı turizm nedeniyle maaşlar, konut ve fırsatlar konusundaki memnuniyetsizliğinin arttığı belirtiliyor.

Hükümetin turizm politikasını ve yerel kaynakların kullanımını eleştiren gruplar, 20 Ekim'de Kanarya Adaları genelinde daha büyük bir gösteri planlıyor.



Bu Haber 17.10.2024 - 09:54:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.