İşletmeci 3,8 milyon liralık kırayı ödeyemedi, Papaz Plajı kapatıldı

İşletmeci 3,8 milyon liralık kırayı ödeyemedi, Papaz Plajı kapatıldı

Halk arasında Papaz Plajı olarak tanınan Troya Tarihi Milli Parkı sınırları içinde kalan Yeniköy Sahili; işletmeci firmanın kira bedelini ödemediği gerekçesi ile mühürlenerek kapatıldı.


Tarihi Troya savaşının başladığı ve bittiği nokta olarak gösterilen ve Troya Tarihi Milli Parkı sınırları içinde kalan Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Yeniköy Sahili’ni işleten firma 3.8 milyonluk kira bedelini ödeyemeyince; Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü tahliye talep etti; plajın kapısına mühür vuruldu. Plaj girişine “Plaja girmek tehlikeli ve yasaktır” yazısı da asıldı.

2018`de yapılan imar planlamasıyla, günübirlik tesis alanı olarak ilan edilen Yeniköy Sahili; Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü tarafından 1.2 milyon TL bedelle özel bir firmaya 10 yıllığına kiralandı.

TonTv’den Dilek Akşen’in haberine göre, otopark ücretiyle birlikte tesis hizmetlerinden faydalandırarak harcama garantisi elde edecek şekilde kişi başı giriş ücretinin de alındığı plajın güncel kira bedeli ise 3.8 milyon oldu.

Geçtiğimiz sene festivaller aracılığıyla da gelirini artırmayı hedefleyen işletme bu yıl kira bedelini ödeyemeyince; alandan tahliyesine karar verilerek; iki adet kır lokantası, kamp alanı, şezlong ve şemsiye konulan plajın kapısına mühür vuruldu.

İşletme sahibi yürütmenin durdurulması için konuyu yargıya da taşıdı. Mahkeme kararının Müdürlük lehine sonuçlanmasının ardından alanın Ezine Kaymakamlığı tarafından tahliye edileceği ve binaların teslim alınacağı öğrenildi.

Plaj girişine “Plaja girmek tehlikeli ve yasaktır” yazısı da asıldı.  İşletmeci firmanın alanı terk ettiği ve sadece bir nöbetçi bıraktığı; plajda cankurtaran hizmetinin de olmaması sebebiyle denize girişin yasaklandığı öğrenildi. Sezonun bitmesine kısa bir zaman kala vatandaşların uğrak noktalarından biri haline gelen plaj böylece erkenden sezona veda etmiş oldu. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden açık ihaleye çıkılacağı da öğrenildi.

2021 yılında da sahildeki yapının arkeolojik, tarihi ve doğal koruma kurallarına aykırı inşa edildiğini savunan köylüler yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali için Çanakkale İdare Mahkemesi`ne dava açmıştı.

Ekonomik krizin hem vatandaşı hem de işletmecileri vurduğu bu dönemde vatandaşın gözü ücretsiz plajlara çevrilmişken; Papaz plajınında halkın kullanımına açık bir sosyal tesisle işletilmesi beklentisi oluştu.



Bu Haber 26.07.2024 - 13:31:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Plajlar

    Serdar Sağlamtunç, FCSI 26.07.2024 - 02:16

    21. YY ilk çeyreği bitiyor biz halen vatandaşın malı olan ve serbestçe kullanıma sahip olması gereken, vergisi ile kamuyu finanse eden halkın en doğal hakkını kendisine bile sormadan gasp eden zihniyet ile yönetiliyoruz. Peki, o alınan paraların yıllara göre ne kadar toplandığı, nereye harcandığı envanteri nerede? Muhalefet olsa belki soracak ama YOK!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.