İngiliz tur operatörleri kapasite artışına gidiyor

İngiliz tur operatörleri kapasite artışına gidiyor

İngiltere'nin önde gelen 3 tur operatörü, ATOL teminatı altına aldıkları yolcu sayısını önümüzdeki yıl artıracağını açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere'nin önde gelen üç tur operatörü Jet2 Holidays, Loveholiays ve EasyJet Holidays paket tur yolcu garanti sistemi ATOL'de teminat altına aldığı yolcu sayısını gelecek yıl için artırma kararı aldı. Söz konusu 3 şirket, ATOL'de en fazla yolcuyu teminat altına alan tur operatöründen üçü. 

2024 yılı için 6,7 milyon yolcuyu ATOL güvencesine alan Jet2.com ve Jet2 Holidays'in CEO'su Steve Heapy, gelecek yı bu rakamı yüzde 6 oranında (yaklaşık 400 bin) artıracaklarını açıkladı.

Online tur operatörü Loveholidays'in CEO'su Donat Retif ise İngiltere, Almanya ve Avusturya'yı kapsayan işletme genelinde yüzde 30 kapasite artışına gidileceğini, önümüzdeki yıldan itibaren Hollanda'da da artış yapılacağını kaydetti. Loveholidays şu anda 4 milyon ile İngiltere'de en faz ATOL teminatı olan üçüncü şirket durumunda.

EasyJet Holidays CEO'su Garry Wilson da 2025'te kapasite artışına gideceklerini açıkladı. Sürdürülebilir büyümeye odaklanan şirket, şu anda 2,2 milyon olan ATOL teminatını yüzde artışla yaklaşık 2 milyon 341 bine çıkaracak.

İngiltere’de şu anda en fazla ATOL teminatı bulunan 5 şirket ve yolcu sayıları şöyle:

Jet2: 6,7 milyon

TUI: 5,8 milyon

Loveholidays: 4 milyon

BookingCom: 2,3 milyon

EasyJet Holidays: 2,2 milyon



Bu Haber 03.10.2024 - 12:05:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.