IMF’den Türkiye'ye asgari ücret uyarısı: Yüksek artıştan kaçının

IMF’den Türkiye'ye asgari ücret uyarısı: Yüksek artıştan kaçının

IMF Türkiye misyon şefi James P. Walsh, enflasyonu yükselttiği gerekçesiyle Türkiye’de asgari ücrete yüksek artış yapılmaması gerektiğini söyledi.


IMF Dünya Bankası'nın Washington'daki yıllık toplantısı çerçevesinde açıklamalarda bulunan IMF Türkiye misyon şefi James P. Walsh, ardışık enflasyonun hala yüzde 2'nin oldukça üzerinde seyrettiği göz önüne alındığında, faiz indiriminden bahsetmenin "muhtemelen erken" olduğunu söyledi.

Ankara'nın, 2024 başında yüzde 49'luk bir zam yapmasının ardından, ilk çeyrekte enflasyonun keskin bir şekilde yükseldiğini söyledi.

Bu yıl asgari ücrette yüksek zam olmamasını umduklarını ifade eden Walsh,  yüksek enflasyona sahip birçok ülkede ulusal düzeyde ücret belirlemenin enflasyon beklentileri için büyük bir çıpa oldupunu kaydetti.

"Yetkililerin yapması gereken bir değiş tokuş var ve bunun oldukça farkındalar” diyen Walsh, bunun yerine Ankara'nın düşük gelirli hanelere nakit transferleri yoluyla destek sağlayacak sosyal programlar geliştirmeye ya da düşük ücretle çalışanların gelirlerini artırmaya yardımcı olmak için devlet desteğini daha iyi hedeflemeye odaklanması gerektiğini söyledi.



Bu Haber 24.10.2024 - 10:09:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.