İki otelden arta kalan yemekler işçilere mi yedirildi?

İki otelden arta kalan yemekler işçilere mi yedirildi?
Gaziantep'te bulunan Divan ve Grand otellerinde arta kalan yiyeceklerin, aynı yatırımcıya ait tekstil fabrikasındaki işçilere yedirildiği ileri sürüldü.

İşyerinde sendikalaştıkları için iş veren tarafından tazminatsız olarak işten atılan Akcanlar Tekstil işçileri, aynı yatırımcıya ait Divan ve Grand otellerinde arta kalan bayat ve küflenmiş yemeklerin kendilerine yedirildiğini belirterek, söz konusu otellere karşı sosyal medyada boykot kampanyası başlattı.

İşçilerin sendikalaştığı Birtek-Sen'in X hesabından yapılan açıklamada "Divan Otelde veya Grand Otelde kaldığınızda, sizden arta kalan yemeklerim şehrin bir başka köşesinde emeği için çalışan işçilere yemek diye yedirildiğini biliyor muydunuz?" denildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Akcanlar Tekstil işçileri fabrikadaki kölelik düzenini ve pazar tatilini ortadan kaldıran yedili sistemi kabul etmediler diye bir gecede tazminatsız işten atıldı. 

Bu işçiler yıllarca aynı patrona ait #DivanOtel ve #GrandHotel’den gelen artık, küflenmiş, kokmuş yemekleri yemek zorunda bırakıldılar. 

İçinden kıl, izmarit, böcek çıkan yemekleri yiyemediklerinden aç açına çalışmaya devam eden Akcanlar Tekstil İşçileri için bu otelleri boykot etmeye çağırıyoruz."


Bu Haber 18.09.2024 - 09:17:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.