Henüz inşaat halindeki otel 500 odalık kapasite artışına gitti

Henüz inşaat halindeki otel 500 odalık kapasite artışına gitti
S.S. İzmir Kuşadası Turizm Geliştirme Kooperatifinin 240 rezidans ünitesi olarak başladığı projenin 742 odalı otele dönüştürülmesi için ÇED süreci başladı.

S.S. İzmir Kuşadası Turizm Geliştirme Kooperatifinin Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırım belgesi alarak başladığı 240 üniteli Doc’s Nuova Rezidans isimli projede henüz inşaat aşamasındayken kapasite artışına gidildi. Daha önce 240 oda için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alınan proje için, kapasite artışı nedeniyle yeniden ÇED raporu hazırlandı. 

Bakanlığa sunulan yeni Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda A1, A2 A3, B1 ve B2 bloklarında bulunan ve her biri 150 metrekare olan rezidans konaklama tipi odaların üçe bölünüp üzerine de 22 oda eklenerek 742 oda kapasiteli otele dönüştürüleceği belirtildi. 

Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Hacıfeyzullah Mahallesi 2420 ada 2 parselde bulunan 20 bin 879 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Doc’s Nuova Rezidans isimli projede kapasite artışı için 96 milyon liralık bir yatırım bedelinin öngörüldüğü belirtildi.


Bu Haber 05.09.2024 - 08:20:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kuşadası bitiyor

    Nuri Leflef 05.09.2024 - 12:37

    700 küsür odalı tesis nedir, nasıl dolduracaklar? hiç hesap kitap bilmiyorlar mı? Otel değil yine rezidans olarak işletecekler sonunda. Kuşadası aslında parmak ısırtacak bir sahil kenti olacakken betona gömülüş berbat trafiği ve işsizliği ile öne çıkıyor. Ne Aydın ilgileniyor ne İzmir'den destek alıyor. Kısa vadeli rant peşinde koşan tayfa var sadece!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.