Hava yolu şirketleri ve havalimanlarında Microsoft kaosu

Hava yolu şirketleri ve havalimanlarında Microsoft kaosu

Microsoft’a güvenlik sağlayan CrowdStirke’ın güncellemesi sonrası, başta hava yolu şirketleri ve havalimanları olmak üzere birçok sektör teknik aksaklık yaşıyor. Birçok hava yolu şirketi ve havalimanı uçuşları durdurma kararı aldı.


Microsoft’a güvenlik sağlayan CrowdStirke’ın güncellemesi sonrası dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor. Sky News yayın yapamadı, dünya çapında uçuşlarda aksaklıklar meydana geldi. Bankalar, hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde sorun yaşanıyor.

FAA, Delta, United ve American Airlines uçuşlarının iletişim sorunu nedeniyle durdurulduğunu açıklarken Türkiye'de de Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti. Üstün, "Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Havacılık analiz firması Cirium'a göre bugün dünya çapında binden fazla uçuş iptal edildi. Şu anda 1.078 olan bu sayının, zincirleme etkilerle daha da artması bekleniyor.

CrowdStrike, global olarak yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için "geçici" bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu.

Microsoft'tan yapılan açıklamada da Microsoft 365 sistemindeki çeşitli uygulamaları etkileyen teknik sorunun araştırıldığı kaydedildi.

Sorundan etkilenen diğer hava yolu şirketleri ve havalimanları şu şekilde:

Zelanda'daki Christchurch Uluslararası Havalimanı,

Japonya'daki Narita Havalimanı; JetStar, Jeju Air, Qantas, HK Express ve Spring Japan havayolları

Hindistan'daki Delhi Havalimanı (Kesintiler nedeniyle biniş kartlarını el yazısıyla yolculara teslim ediyor)

Hollanda-Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı da etkilendi.

İspanya’daki tüm havalimanlarında sorun yaşandığı bildirildi.

İsviçre Uluslararası Hava Yolları,

Almanya’daki Berlin, Hamburg, Franfurt ve Zürih havalimanları



Bu Haber 19.07.2024 - 13:27:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.