Hakan Saatçioğlu: Antalya’da turist sayısı arttı ama doluluklara yansımadı

Hakan Saatçioğlu: Antalya’da turist sayısı arttı ama doluluklara yansımadı

Güncel turizm verilerini değerlendiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya ilk altı ayda gelen ziyaretçi sayısının yüzde 13 artarak 6 milyonu geçtiğini fakat bunun doluluklara yansımadığını ifade etti.


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, IC Hotels Green Palace’ta gerçekleştirilen Temmuz ayı geleneksel öğle yemeğinde güncel turizm verileri hakkında değerlendirmede bulundu.

Haziran ayında verilerde artış olduğunu belirten Saatçioğlu, “Güncel turizm verileri artış eğilimi gösteriyor. 30 Haziran itibariyle Antalya’ya gelen turist sayısı 6 milyon 200 bine ulaştı. Geçen yıla göre yüzde 13’lük bir artış var. Yüzde 13 ilk bakışta küçük bir sayı olarak görünebilir ama bu oran 700 bin pax anlamına geliyor. Bu yüzden ciddi bir artış olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Turist sayısındaki artışın otellerin doluluk oranlarına yansımadığını belirten Saatçioğlu, şu şekilde konuştu:

 “Bu artış çok güzel bir şey ama otellerimize baktığımızda aynı yansımayı göremiyoruz. Şunu unutmamamız lazım, pandemiden sonra özellikle de Antalya’da yaklaşık olarak 108 bin konut satışı gerçekleşmiş. Bunun farklı nedenleri var. Savaştan gelen Rus ve Ukraynalılar konut satın aldı, vatandaşlık alabilmek için konut satın alan başka ülke vatandaşları da var. Bundan kaynaklı olarak Antalya’ya gelen turist sayısının otellere yansımadığını düşünüyorum. Turist sayısındaki yüzde 13’lük artışı korursak yaklaşık 18 milyon turisti Antalya’da ağırlamış olacağız.”

 



Bu Haber 04.07.2024 - 10:20:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • çok haklısınız

    otelci 06.07.2024 - 10:39

    Çok haklısınız sayı olarak ANTALYA ya gelen turist sayısı artmış olabilir. Ancak her sene yatak sayısı da artıyor artan yatak sayısına göre normal. birde buna evlerinin odalarını konaklamak üzere kiraya verenler ve apart olarak kayıtsız verilen konaklamalar olunca turizm yapan otellerin dolulukları malesef istenilen seviyelere gelmedi. Bunun için ne yapılabilir belli bölgelere tahsisler ve otel inşaatları belli süre durdurulabilir. İspanya nın yaptığı gibi 5 SENE OTEL İNŞAATINA MÜSAADE EDİLMEDİ. Ayrıca mevcut otellerde yalnızca düzenleme ve güzelleştirmeye izin verildi. Dikkat ederseniz bu şekilde rekor üstüne rekor kırıyorlar. Halbuki bizim coğrafyamız denizimiz ve tarihimiz ile doğamız onlardan bin kat daha güzel Aksini iddia eden olamaz sanırım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.