Hakan Saatçioğlu açıkladı: Antalya'daki oteller ne kadar zamlanacak?

Hakan Saatçioğlu açıkladı: Antalya'daki oteller ne kadar zamlanacak?
POYD Başkanı Hakan Saatçioğu, Antalya'daki pek çok otelin kış döneminde personel istihdamını arttıracağını açıkladı. Saatçioğlu, 2025'te otellerin yapacağı zam oranlarını da açıkladı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçı-ioğlu, birçok otelcinin kış aylarında yüzde 50 daha fazla personel istihdam edeceğini söyledi.

Turizmdays'e açıklama yapan Hakan Saatçioğlu personel konusunda çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Saatçioğlu "Birçok otelci kış aylarında ne olursa olsun mevcut personelini korumaya çalışacak. Çünkü gelecek sene de personel konusunda aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. O yüzden geçen yıla göre neredeyse yüzde elli yüzde altmış daha fazla personel çalıştırmayı düşünüyoruz. Bu insanlar sahip çıkmamız gerekiyor. En iyi oteli yapmakla turizm yapılmış olmuyor. Personel bu konuda çok çok önemli. Personelin en az otel kadar önemli olduğunu gördüğümüz için mevcut personelimizi korumaya çalışıyoruz. Bu kışı yüzde elli daha fazla personel ile götürmeye çalışacağız’’ dedi.

Antalya 17 milyon turisti ağırlar

Şu an itibariyle Antalya'da yaklaşık 13,5 milyon misafir ağırlandığını belirten Hakan Saatçioğlu şunları söyledi:

"Önümüzdeki ekim kasım, aralık ayları için de çok güzel rezervasyon geliyor. Aldığımız rezervasyonlarla muhtemelen birçok otel yılı ortalama yüzde 90 dolulukla kapatacak. Geçen sene de buna yakın rezervasyon almıştık. Ama bu sene özellikle aralık ayı için de bu rezervasyonları alıyoruz. Bu gidişata baktığımızda Antalya'da yaklaşık 17 milyon kişiyi ağlarız diye düşünüyorum. 

Avrupa’dan iyi rezervasyonlar geliyor

Özellikle Avrupa ülkelerinden çok ciddi bir rezervasyon alıyoruz. Sadece şu anda arzu etmediğimiz bir şey var. O da kur baskısının altında turizmci zor durumda kalması. Umarım önümüzdeki üç dört ay içinde kur bizleri biraz daha rahatlatır. Yani kur turizmci için daha rahatlatıcı bir seviyeye gelir. Kur baskısı ile turizmci nereye kadar gider bilmiyoruz. O yüzden kurun biraz bize göz kırpması çok çok değerli olacak. 

Gelecek seneye de umutla bakıyoruz. İnşallah hem Türkiye'de hem yurt dışında büyük sıkıntı yaşamayız. Geçen seneye baktığımızda Ukrayna'dan yaklaşık iki yüz elli bin turist ağırlamış. Bir önceki yıla göre yüzde otuzluk bir artış olmuş. Bu sevindirici bizim için ama artık o savaşın da Ortadoğu’daki savaşın da durulması gerekiyor. Bu gerilimler turizmi olumsuz etkiliyor. Ortadoğu pazarı bizim için artık Avrupa pazarı kadar değerli olmaya başladı. O yüzden o pazarda da daha fazla ziyaretçi alabilmemiz için bölgenin toparlanması gerekiyor.

2025’te de fiyatlar yüzde 5-8 artacak

"Turizmci gelecek sene de özellikle yurt dışında fiyatlarda biraz zam yapmak mecburiyetinde. Otellerimizin kalitesi ortada. Ancak giderlerimiz her halükarda bir şekilde artıyor. Bizim artan giderlerimizi fiyatlarımıza yansıtmamız gerekiyor. Daha iyi hizmet vermek için fiyatları daha da yükseltmemiz gerekiyor. Yani doldur boşalt oteller olmaktan çıkıp daha kaliteli otel seviyesine girmemiz gerekir. O yüzden otelciler fiyatlarına 2025 yılında yüzde 5-8 arasında bir artış yapacak. Bunun da altını daha iyi bir servisle doldurmak gerekir. Tabii bu artışlara Avrupa pazarı, Rusya pazarı, Ukrayna pazarı, Ortadoğu pazarı nasıl cevap verecek henüz bilmiyoruz. Her şey dahil konusunda Antalya'dan daha iyi bir destinasyon yok. Bizim biliyorsunuz çok ciddi personel sıkıntılarımız var. Birçok otelci kış aylarında ne olursa olsun personelini korumaya çalışacaktır. Çünkü bu yıl yaşadığımız sorunları gelecek sene de yaşamak istemiyoruz. O yüzden geçen yıla göre neredeyse yüzde 50-60 daha fazla personel çalıştırmayı düşünüyoruz."


Bu Haber 30.09.2024 - 11:27:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.