Pegasus Genel Müdür Güliz Öztürk, uçmayı planladıkları yeni destinasyonları açıkladı.
Pegasus Genel Müdür Güliz Öztürk, 10 Kasım nedeniyle Selanik’e yaptıkları özel uçuşun ardından uçmayı planladıkları yeni hatları açıkladı.
ekonomim yazarı Vahap Munyar’ın haberine göre, 53 ülkede 144 noktaya seferleri olduğunu ve uçuşlarının yüzde 80’inin yurt dışına yapıldığını söyleyen Öztürk, “Seferlerimizin 35’i iç hat, 109’u da dış hatlardan oluşuyor. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kuzey Afrika, Ortadoğu ülkelerine seferlerimiz gerçekleşiyor. Bu yılın ilk 9 ayında hem uçuş trafiği hem de kapasitemiz yüzde 18 dolayında büyüdü. Geçen yılın tamamında 32 milyon misafir taşımıştık. Bu yılın ilk 9 ayında taşıdığımız misafir 28 milyonu buldu. Doluluk oranımız yüzde 88 düzeyinde gerçekleşti” dedi.
30 Eylül 2024 itibariyle filolarındaki uçak sayısının 112 olduğunu belirten Öztürk, “6 yeni uçak eklenmesiyle bu yılı 118 uçakla tamamlayacağız. 2025’te filomuza 9 uçak daha eklenecek. 2029 yılı sonuna kadar filomuza katılacak yeni uçak sayısı 53’ü bulacak. Seferlerimizin yüzde 75-80’i Sabiha Gökçen Havalimanından gerçekleşiyor. Antalya, ikinci üssümüz oldu. Antalya’dan 20 uçağımız kalkıyor. Antalya’yı Ankara ve İzmir izliyor.” ifadelerini kullandı.
Öztürk açmayı planladıkları yeni destinasyonlar hakkında ise, “Baltıklar’a bakıyoruz. Cezayir kapısını açmak istiyoruz. Türkmenistan ve Özbekistan’a henüz giremedik. Oralarda olmamız lazım. İspanya ve İtalya'da büyüme hedeflerimiz var. Dar gövdeli uçaklarla gidebileceğimiz yurt dışındaki havalimanı sayısı 500’ü buluyor. Biz henüz yurt dışında 109 noktaya gidiyoruz. Yani, önümüz açık, geleceğimiz parlak görünüyor” açıklamasını yaptı.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri