FTR Turizm IHG'nin yeni markasını Türkiye'ye getiriyor 

FTR Turizm IHG'nin yeni markasını Türkiye'ye getiriyor 
Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden IHG Hotels & Resorts (IHG), FRT Turizm ile Ahmet Bilgin önderliğinde faaliyet gösteren AB Consulting desteği ile Türkiye'deki ilk Garner Oteli için franchise anlaşmasını imzaladığını duyurdu.

InterContinental Hotel Group'un (IHG) orta segment dönüşüm alanındaki yeni markası Garner, 79'uncu imzasını Türkiye'de attı. Misafirlerine rahat ve farklı bir konaklama deneyimi sunmaya odaklanan markanın Türkiye'deki ilk oteli için her yıl 64,3 milyon yolcu ağırlayarak dünyanın yedinci en yoğun havalimanı olma özelliği taşıyan yeni İstanbul Havalimanına yakın  bir konumda bulunan Arnavutköy seçildi. 126 odalı tesisin 2025 yılında açılması planlanıyor. 

Tesisin yatırımcıları Fırat Çelebi ve Vedat Çelebi, aynı zamanda yine İstanbul-Arnavutköy'de yer alan Holiday Inn Express otelin de mülk sahipleri. Fırat ve Vedat Çelebi'nin bölgede yeni otel yatırımları planladığı ifade edildi. 

Türkiye'de farklı otellere danışmanlık hizmeti sunan ve konaklama sektöründe 30 yılı aşkın deneyime sahip olan AB Consulting firmasının sahibi Ahmet Bilgin, yeni yatırımın da danışmanlığını üstlendi. 

IHG Hotels & Resorts Avrupa Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Willemijn Geels yeni projeye ilişkin olarak "Markamızı Türk yatırımcılara tanıttıktan sadece bir ay sonra ilk Garner Otelimiz için imzaların atılması, yatırımcılarımızın IHG markalarına olan güvenini göstermek açısından çok önemli. Bu büyük başarı, FRT Turizm ile kurduğumuz güven ilişkisi ve AB Consulting'in desteği ile mümkün oldu. Yeni projemiz, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde yer alacak olan Holiday Inn Express İstanbul Havalimanı ile birlikte 2025 yılında açılışını gerçekleştireceğimiz ikinci tesis olacak. Türk ve diğer otel yatırımcılarının, IHG'nin güçlü kurumsal yapısı ile de desteklenen Garner markasının sunduğu esneklik ve güçlü yatırım getirisini fark etmesiyle, Garner markamızın büyümeye devam edeceğine inanıyorum" dedi.

FTR Turizm Yönetim Kurul Üyeleri Fırat Çelebi ve Vedat Çelebi ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "IHG Yatırımcı Günü"nde Garner markasını duyduğumuzda, Arnavutköy’deki konumumuzla kusursuz şekilde uyum sağlayacağını biliyorduk. Gelecek yıl kapılarımızı açtığımızda tüm seyahat eden kişileri Türkiye'deki ilk Garner'da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Otelimizin, havaalanına gitmeden önce hızlı ve kolay konaklama arayan transit misafirler için de ilk tercih olacağına inanıyoruz’ dedi.

Türkiye; Six Senses, InterContinental, Crowne Plaza ve Holiday Inn marka ailesi başta olmak üzere, beş markasıyla 31 otelin işletmesini üstlenen IHG için önemli bir pazar olmaya devam ediyor. Grubun 12 oteli de yapım aşamasında.


Bu Haber 26.09.2024 - 13:20:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Franchise

    Kaan Berkkan 26.09.2024 - 05:06

    Yine Franchise. Yabancılar elini taşın altına koymaz. Franchise güzel bir gelir kapısı oldu....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.