FTI iflas etti, son dakikacılar ucuz tatili garantiledi 

FTI iflas etti, son dakikacılar ucuz tatili garantiledi 
FTI'ın iflası sonrası boşa çıkan büyük kapasitenin son dakika fırsatçılarına yaradığı belirtiliyor. Haberlere göre, şimdi hiç olmadığı kadar uygun fiyata son dakika tatili satın almak mümkün.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Birkaç hafta öncü iflas eden Alman tur operatörü FTI, ülke seyahat pazarında önemli bir kırılmayı da beraberinde getirdi. Boşa çıkan yüksek kapasite ciddi fiyat indirimlerini, dolayısıyla hiç olmadığı kadar uygun fiyatlı son dakika tatillerini de beraberinde getirdi. 

Tagesspiegel'de yer alan habere göre, FTI'ın iflasından en kazançlı çıkan kesim son dakikacılar oldu. Çünkü FTI'ın iflasıyla ortaya çıkan çok büyük miktardaki otel yatağı ve uçak koltuğu diğer tur operatörleri tarafından kolaylıkla ucuza satın alındı. Bu nedenle son dakikacılar çok uzun bir zaman sonra ilk defa bu kadar ucuza tatil satın alabiliyor. Habere göre Almanya'da şu anda yüzde 60'a varan indirimlerle tatil satın almak mümkün. 

FTI'dan 300 bin kapasite devralan TUI, bu yaz sezonu için yüzde 20-30 indirimle tatil satışı yapıyor. FTI'ın iflası, şirketin 3 milyar euroluk cirosunun diğerleri arasında paylaşılacağını gösteriyor. 

Ancak Almanya'da sadece son dakika paket tur müşterileri değil, aynı zamanda münferit seyahat edenler de fırsatlar yakalayabiliyor. Bir acentesi "Fiyatlar çoğu durumda 6 ay öncesinden daha düşük." diyor. 

Gazetenin haberine göre fiyat indiriminde Gdansk (Polonya) yüzde 44 ile başı çekiyor. Fransa'nın güneyindeki Lot bölgesinde yüzde 42'lik indirimler göze çarparken, Masuria (Polonya) yüzde 38 indirimle misafir çekmeye çalışıyor. Almanya'da son dakika tatil almak isteyenlere ise yüzde 14-15-21 oranlarında indirimler yapılıyor.


Bu Haber 20.07.2024 - 13:25:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.