Expo Milano'yu İtalya'nın önde gelen turizmcilerine sorduk

Expo Milano'yu İtalya'nın önde gelen turizmcilerine sorduk
İtalya'daki BIT Turizm Fuarı'na katılan Turizm Güncel yazarı Murat Saraç, Expo Milano'yu ülkenin önde gelen turizmcilerine sordu. Murat Saraç'ın BİT'ten izlenimlerin ikinci bölümünü ve Expo özel röportajlarını sizlere aktarıyoruz;


EXPO 2015: MİLANO'DA MUCİZE

Yeni Gerçekçilik akımının öncüleri Vittorio De Sica ve Cesare Zavattini ikilisinin unutulmaz filmidir 'Milano'da Mucize'. İkinci dünya savaşı sonrası Yaralarını sarmaya çalışan İtalya ve endüstri kenti Milano'da yaşananları anlatır. İnsanların tüm zorluklara rağmen verdikleri yaşam savaşı ve mucizelerle geleceğe tutunmaları filmin ana konusudur. Filmin çevriminden neredeyse 65 yıl sonra Milano'da yeni mucizeler gerçekleşmesi bekleniyor. İzmir ile birlikte aday oldukları Expo 2015'i kazanan Milano'da, yaşanan tüm olumsuzluklar ve gecikmelere rağmen 1 Mayıs tarihinde düzenlenecek resmi törenle kapılar ziyaretçilere açılacak. 31 Ekim tarihine kadar 6 ay süreyle ziyarete açık olacak bu dev etkinlikten herkes çok umutlu ve başarılı geçeceğine inanıyor. 20 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiği, İnşaatındaki gecikmeler nedeniyle bazı mekanlardan vazgeçildiği, ihalesine mafya karıştığı iddiaları ile 80 kişinin tutuklandığı Expo Milano'yu İtalya'nın önde gelen turizmcilerine sorduk:




Alessandro Rosso:
(AR GROUP) Grup olarak Expo Milano 2015'e büyük önem veriyoruz. Expo'nun resmi bilet satış yetkilisiyiz. Expo'nun düzenlendiği kentin Milano ve ülkenin İtalya olması nedeniyle tüm dünyanın ilgisini çekecek bir turizm hareketi bekliyoruz. Yalnızca Milano değil Torino, Como, Cenova ve Venedik ile Toscana bölgesi de Expo'dan dolaylı olarak etkilenecektir. Çiftlik ziyaretleri, şarap tadımları, hasat ve bağbozumları ilgi çekecek alternatifler arasında yer alıyor.

Expo'nun temasının dünyanın beslenmesi ve yaşam için enerji olması son derece ilgi çekici. Bu anlamda sağlık, çevre, teknoloji, gıda, gastronomi, tarım, kültür başta olmak üzere çok geniş bir katılımcı yelpazesi bekliyoruz. Şu ana kadar 145 ülke akredite oldu ve Expo alanında yer alacak. Burada her ülkenin kendi tanıtımının yanında çok farklı ülkelerin temsilcilerinin bir araya gelerek karşılıklı paylaşım, işbirliği ve anlaşmalar gerçekleştireceği bir ortam söz konusu. Şu ana kadar Çin hükümeti bizden 750.000 bilet satın aldı. Türkiye'den ciddi bir katılım bekliyoruz.
Bu anlamda Türkiye'den Venüs Turizm ile bir anlaşma yaptık. Bizim Türkiye'deki tek resmi temsilcimiz ve bilet satış yetkilimizdir. Expo biletleri ile diğer hizmetler için yetkilileriyle bağlantı kurulabilir.

Sunexpress firmasının doğru bir zamanlama ile İzmir'den Milano ve Roma'ya direkt uçuşlar koymasını da çok olumlu buluyoruz. Bu Expo'ya Türkiye'den katılımı artıracaktır.
Türkiye'nin son dakikada olsa Expo'ya katılması sevindirici. İhaleyi alan firmanın pavyonu yetiştirebilmesi için Milano'daki çalışmalarında destek ve işbirliği halindeyiz. Ayrıca 2016 Antalya Expo'su ve 2020 Dubai içinde çalışmalarımız var.

Türk dostlarımızı Milano'da görmekten ve konuk etmekten büyük mutluluk duyacağız.



G. Marco Marchetti (ESQUIRE VIAGGI & INCENTIVE)
(Derin bir iç çekmeyle söze başlıyor) Expo'nun ihale süreci ve inşaatı çok zorlu geçti. Yetişmeyeceği endişesiyle bazı tasarım ve mekanlardan vazgeçildi, Hatta Bir yıl ertelenmesi bile söz konusu oldu. Ancak artık bu zorlu sürecin sonuna geliyoruz. Organizasyonda bozuklukların zaman içerisinde ortadan kalkacağına inanıyoruz. İtalya Expo'yu yetiştirmeye zorlanırken Dubai'nin neredeyse hazır olduğundan bahsediliyor.

Daha şimdiden 2020 Dubai Expo'su için Emirates uçuşlarından kişi başı 2 euro katkı payı alınıyor. Bölge için Expo son derece önemli, turizm ve ticaretin kalbi altı ay boyunca Milano'da atacak.



Mario Bevacqua: (TRIM TRAVEL)
Expo'nun İtalya'da gerçekleşmesi İtalya'nın ulusal ve uluslar arası turizm hareketi açısından çok önemli. Dünyanın 145 ülkesinden Expo'ya katılım olacak. Expo için gelenler endüstriyel yenilikler, ticari olanaklar ve yeni pazarları keşfetmenin yanı sıra turistik/ kültürel geziler ve eğlenceye de önemli zaman ayıracaklar. Sadece Milano değil tüm İtalya bundan olumlu etkilenecektir. Şöyle düşünün; Yaz döneminde İtalya'ya gelen bir iş adamı, ailesi Sicilya'da sahilde güneşlenirken sabah uçağı ile Milano'ya gidip Expo'ya katılabilir, görüşmeler, anlaşmalar yapabilir. Akşam uçağı ile geri dönüp akşam yemeğinde ailesiyle bir arada olabilir. Ya da Expo'yu ziyaret eden bir ilgili ertesi gün trenle gidip Toscana'daki bir bağbozumuna veya hasata katılabilir. Çeşitli kentlerdeki İtalyan tarım, ticaret kuruluşları ile görüşebilir, organik tarım alanlarını ziyaret edebilir. İtalya turistik açıdan bu imkanları sunacak bir alt yapıya sahip.

• • •

İşte yukarıdaki görüşler ve eleştirilerle birlikte Expo Milano 2015'in açılış kurdelesi 1 Mayısta kesilecek. Expo'nun Türkiye'deki tanıtımı ile İtalya Ankara Büyükelçilik Ticari Ataşesi Filippo Manara ilgileniyor. Bu anlamda önemli etkinlikler ve sunumlar planlanıyor. Bunların en önemlisi 18 martta İstanbul'da gerçekleşecek. Bu tarihte Lombardia Bölge Başkanı Roberto Maroni beraberindeki heyetle İstanbul'u ziyaret ederek yetkililere ve ilgililere Expo'yu anlatacak ve Milano'ya davet edecek.

Bakalım Expo 2015 Milano'da yeni mucizelere yol açacak mı?





Bu Haber 19.02.2015 - 11:50:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.