Ersoy: Iğdır’ın yabancı ziyaretçi sayısını ikiye katlayacağız

Ersoy: Iğdır’ın yabancı ziyaretçi sayısını ikiye katlayacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Iğdır için turizm master planı oluşturacaklarını ve kentin yabancı ziyaretçi sayısını kısa süre içerisinde artıracaklarını söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Iğdır’da bir dizi programa katıldı. Açılan 100. Yıl İl Halk Kütüphanesini ziyaret eden Ersoy, yaptığı açıklamada, son 10 yılda Iğdır’ın turist sayısının iki kat arttığı bilgisini verdi.

“Oluşturacağımız yeni rotalar ile destinasyonlarla Iğdır’ın potansiyelini arttırmayı hedefliyoruz" diyen Ersoy, Iğdır için hızlı bir şekilde turizm master planı oluşturacaklarını duyurdu.

Master plan dahilinde hem kamu kurumlarının hem Bakanlığın hem valiliklerin hem belediyelerin yapması gerektikleri planı işleneceğini ifade eden Ersoy, bir zaman planı içerisinde 30 yıl boyunca Iğdır'ın ihtiyaç duyacağı bütün turizmle ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları önceliklendireceklerini belirtti.

Iğdır’ın iyi bir şekilde tanıtılmadığını ifade eden Ersoy, Go Türkiye sitesinin altında Go Iğdır bölümünü oluşturduklarını, bu sayede Iğdır’ın yabancı ziyaretçi sayısını kısa süre içerisinde ikiye katlayacaklarını ifade etti.



Bu Haber 16.10.2024 - 12:02:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.