Ersoy: Geldiğimiz noktayla asla yetinmeyeceğiz

Ersoy: Geldiğimiz noktayla asla yetinmeyeceğiz

Kültür ve turizm anlamında artık rekor kıran bir Türkiye olduğunu ifade eden Ersoy, “Geldiğimiz noktayla asla yetinmeyeceğiz” dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van Kültür Yolu Festivali kapsamında Van Müzesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Van’ın hak ettiği gibi üst düzey bir kültür-turizm şehri olması için çok ciddi adımlar attıklarını açıklayan Ersoy, Van’ın Türk arkeoloji tarihinin en kapsamlı projesi olan ‘Geleceğe Miras’a da dahil edildiğini ve Eski Van Şehri’nin bu doğrultuda çok ciddi bir restorasyon, inşa ve ihya çalışmasına ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Turizmi 81 ile ve 12 aya yayma çalışmaları doğrultusunda Van’ın ciddi bir proje ve uygulama merkezi olduğunu belirten Ersoy, Van Turizm Master Planı kapsamanda 47 adet politika, 16 öncelikli alan ve bunlar doğrultusunda hayata geçirilmesi gereken 12 kapsamlı proje ile Van’ın kültür-turizm alanındaki geleceğini bugünden teminat altına aldığını dile getirdi.  

Kültür ve turizm anlamında artık rekor kıran bir Türkiye olduğunu ifade eden Ersoy, “Geldiğimiz noktayla asla yetinmeyeceğiz. Elde ettiklerimizin ötesine bakmaya; geleceği bugünden, bu andan başlayarak inşa etmeye devam edeceğiz” dedi. Ersoy, bunu kültür ve turizm paydaşlarıyla gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.



Bu Haber 29.06.2024 - 17:14:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.