Erkan Yıldırım: Bu yıl otellerimizde 50 bin Türk müşteri ağırladık 

Erkan Yıldırım: Bu yıl otellerimizde 50 bin Türk müşteri ağırladık 
Rixos Hotels Mısır CEO'su Erkan Yıldırım, Antalya Turizm Fuarında Turizm Güncel'e değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, bu yıl ağırladıkları Türk misafir sayısının 50 bine ulaştığını kaydetti.

Turizm Güncel

Rixos Hotels Mısır CEO'su Erkan Yıldırım, grubun hızlı bir büyüme sergilediği Mısır turizm destinasyonuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Mısır'da iki yılda en az 16 otele ve 12 bin yatağa ulaşacaklarını kaydeden Yıldırım, bu yıl 50 bin olan Türk misafir sayıklarının da gelecek yıl 75 bine çıkacağını anlattı.

"ATF son derece verimli geçti"

Antalya Turizm Fuarının (ATF) her geçen yıl büyüdüğünü belirten Erkan Yıldırım, fuarda 350'den fazla stantta 1000'e yakın firmanın bulunduğunu ve son derece verimli bir fuar olduğunu kaydetti. Yıldırım "B2B bir fuar olan ATF'ye 50'ye yakın ülkeden turizmcilerin katıldığını öğrendik. Hem iç pazarın hem de dış pazarın önde gelen tur operatörleri fuara katılım sağladı." dedi.

"Aynı fuar gelecek mayısta Şarm El Şeyh'te yapılacak"

Geçtiğimiz yıl forum olarak duyurusu yapılan Afrika Turizm Fuarının bu yıl 19-20 Mayıs'ta Şarm El Şeyh'te fuar olarak yapılacağını kaydeden Yıldırım "Bu fuarı da yine ATF düzenliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ve fuarın duyurusu niteliğini taşıyan Afrika Turizm Forumuna 3 bin civarında insan katılmıştı. Şarm El Şeyh'teki uluslararası kongre merkezinde yapılacak olan bu fuar da tıpkı ATF gibi geleneksel olacak. Genelde İngiltere, Almanya, Rusya gibi kaynak pazarlarda yapılan bu tip fuarların destinasyonda yapılması, destinasyonun tanıtımına da önemli katkı sağlıyor." diye konuştu.

"Rixos'un en hızlı büyüdüğü pazar Mısır"

Birçok ülkede faaliyette olan Rixos'un en hızlı büyüdüğü pazarın Mısır olduğunu açıklayan Erkan Yıldırım "Biz aslında Mısır'da yeni değiliz, 12 senedir orada varız. İlk yurtdışına açıldığımız destinasyonlardan biri Mısır. Mısır'ın dünyadaki birçok destinasyona göre bazı avantajları var; Bir kere Mısır 365 gün güneş alan ve 12 ay turizm yapılabilen bir ülke. İkincisi Avrupa'ya çok yakın, üçüncüsü 52 ülkenin bulunduğu Afrika'nın giriş kapısı ve kıtanın abisi durumunda. Ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik olarak Türkiye pazarıyla da bağdaşıyor. Dolayısıyla bizimle çalışan bütün tur operatörleri aynı zamanda orada yıllardır faaliyetteler ve bu da satış ve pazarlama açısından bizim işimizi kolaylaştırıyor. Mısır'da 12 senedir varolmamızın bize getirdiği bir şey bu." diye konuştu.

"Mısır'da 8 ayda 7 otel açtık"

Mısır'da son 8 ayda 7 otel açtıklarını anlatan Yıldırım "Biz orada sadece Rixos olarak büyümüyoruz. İşlettiğimiz 11 otelden 9'u Rixos, ikisi ise Accor'un Swissotel ve Golf Beach Resort markaları. Rixos her şey dahil veya ultra her şey dahil konseptinde lider olduğu için Accor her şey dahil resort markalarını Rixos ile geliştiriyor. Bu anlamda Swissotel'in ilk her şey dahil resort otelini Rixos olarak biz Şarm El Şeyh'te açtık. Rixos kuzeyde Akdeniz'den Kızıldeniz'e kadar toplamda 7 bin civarında odaya sahip 11 oteli  işletiyor ve 2 yıl için bu otellere 5 tane daha eklecek. 2026 yılında toplam oda sayımız 12 bine ulaşacak. Bunlardan biri olan Rixos Radamis, bir otel olmanın ötesinde destinasyon içinde bir destinasyon. Henüz sadece ilk etabını açtığımız Radamis'in içinde temalı park çok büyük bir aquapark, 40’a yakın restoranlar kafeler, alışveriş merkezleri, üç tane devasa eğlence merkezi, kongre merkezleri ve casinolar yer alıyor. Şarm El Şeyh'in en büyük özelliği, havalimanına çok yakın olması. Uçaktan inen turist hiçbir trafiğe maruz kalmadan 10 dakika oteline gelebiliyor. Dünyada böyle başka bir destinasyon yok." dedi.

"Türkiye ile Mısır arasında haftada 62 uçuş var"

Türkiye ile Mısır arasındaki hava trafiğinin hızla arttığını anlatan Erkan Yıldırım, iki ülke arasındaki haftalık uçuş sayısının 62'ye çıktığını belirtti. Yıldırım "İstanbul ile İskenderiye arasında uçuşlar var. SunExpress İzmir'den uçuş başlattı. Pegasus 27 Ekim'de Antalya’dan direkt uçuşlata başlıyor. Geçen sene 180 bin olan Mısır'a gelen Türk turist sayısının bu yıl 250 bine, gelecek yıl ise 500 bine yükselmesini hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Mısır'daki otellerimizde 50 bin Türk misafir ağırladık""

Rixos'un Mısır'daki otellerinde bu yıl sonu itibariyle 50 bin Türk turist ağırlayacaklarını açıklayan Yıldırım, gelecek yıl bu sayıyı 75 bine çıkaracaklarını söyledi. Yıldırım "Tarifeli uçuşların haricinde biz tur operatörleri ile charter anlaşmaları da yapıyoruz ve onları da ciddi şekilde destekliyoruz. Daha fazla uçsunlar diye bu fuarda B2B Tur, Jolly, Prontotour, ETS, Setur ile yeni anlaşmalar yaptık. Gelecek sene ilk defa Touristica da Mısır'a turist getirmeye başlayacak. Ayrıca, TatilBudur ve Tatil.com gibi online acentelerle de yakın çalışıyoruz. Otellerimizde en fazla misafir ağırladığımız ülkeler ise İngiltere, Rusya, Mısır iç pazarı, Kazakistan, Özbekistan ve Türkiye olarak sıralanıyor." diye konuştu.


Bu Haber 28.10.2024 - 08:51:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.