Elite World, 50 milyon dolar yatırımla Sapanca’daki ikinci otelini açacak

Elite World, 50 milyon dolar yatırımla Sapanca’daki ikinci otelini açacak

Elite World Hotels & Resort, hem Sapanca’daki hem de Elite World Residence markasıyla ikinci otelinı açacak. Şirket, otel projesi için Palmer Group ile anlaşma sağladı.


Turizm Güncel - İstanbul

Elite World Hotels & Resorts, Elite World Grand Sapanca otelinin ardından, Sapanca’daki ikinci otel projesi için Palmer Group ile anlaştı.

Elite World Sapanca ve Elite World Residence markalarıyla iki tesisten oluşacak otelde 110 odanın yanı sıra 3+1 ve 4+1 konseptinde 69 bağımsız villa yer alacak.

Şirket, böylece Elite World Residence markasıyla ikinci otelini Sapanca’da hayata geçirecek.

69 bağımsız villanın lansman satış fiyatının ise metrekare başına 4 bin dolardan başlaması planlanıyor.

Öte yandan projenin arsa fiyatı ile birlikte yaklaşık 50 milyon dolar yatırım maliyeti bulunuyor.

“Rekabetin olduğu yerde başarı da vardır”

Otelin imza töreninde konuşan Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sapanca’da hayata geçireceğimiz bu proje, gayrimenkul hem turizm sektörünü ilgilendiren bir proje. 2022 yılında, franchise iş modeli ile büyüme stratejimizi ele almıştık. Bu stratejide, 2030 yılına kadar 50 otele ulaşma hedefine emin adımlarla yaklaşıyoruz. Sayı olarak büyümenin yanında misafirlerimize Elite World standartlarında hizmet verebiliyor olmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de ihtiyaçlara hizmet verecek markalarla büyümeyi hedefliyoruz. 4 marka ile yola çıkmıştık, şu an geldiğimiz noktada marka sayımızı 9’a çıkardık. Misafirlerimizin ihtiyaçlarına göre markalarımızı konumlandırıyoruz.  

Projelerimizde çok sayıda yatırımcı ile işbirliği gerçekleştirdik. Otel projelerimizin çoğu yeni lokasyonlarda olsa da hali hazırda var olduğumuz lokasyonlarda da yeni projelerimiz mevcut. Sapanca’da 2019 yılında 500 odalı ve 5 yıldızlı Elite World Grand Sapanca otelimizi hizmete açmıştık. Şu anda bölgenin lider otellerinden biri konumundayız. Yeni otel projemiz ile bölgedeki liderliğimizi daha da taçlandıracağız. Otelimizi 1 yıl içerisinde açmayı hedefliyoruz.

Projemiz için Palmer Group ile iş birliğine gittik. Projemiz kapsamında hem otel hem rezidans konsepti bulunuyor. Son yıllarda konaklama trendleri değişiyor. Kişiselleştirilmiş ve ev konforunda tatiller daha da ön plana çıkıyor. Bu kapsamında Elite World Residence markamız da bu proje için yeni bir deneyime ev sahipliği yapacak.

Sapanca’nın turizmle ilgili gidecek daha çok yolu var. bölgenin potansiyelini artırmaya devam edeceğiz. İlk otelimizi açtığımızda bölgede kongre segmentinde hizmet veren tesis yok denecek kadar azdı. Bu tesisimizin segmenti farklı. Bungalov tarzında olmasa da birbirinden bağımsız villalar bulunuyor. Dolayısıyla bu yeni projemiz, Elite World Grand Sapanca otelimizden farklı bir segmentte, hedef kitlemizin farklı olduğu bir tesis. Rekabetin olduğu yerde başarının da olduğuna inanıyoruz.”

 

“Uzun yıllar konuşulacak bir proje”

Projenin uzun yıllar konuşulacağını kaydeden Elite World Hotels CEO’su Orkun Petekçi “Sapanca’daki mevcut otelimiz gurur duyduğumuz otellerimizden birisi. Bunu farklı yapıda başka bir proje ile taçlandırmak gurur verici.  Turizmde trendler farklı yönlere doğru evriliyor. Kişiler ev ortamında hayatına devam etmek isterken otelin sunduğu hizmet ve konfordan da yararlanmak istiyor. Bizler de bu trende en uygun şekilde ikincisini Sapanca’da hayat geçireceğimiz bu projeden umutluyuz. Proje geniş bir alanda olmasının dışında doğaya saygılı bir konsept içerisinde ilerliyoruz. 90 otel odası olan aynı zamanda orman içerisinde 20 müstakil yaşam alanı ile birlikte 110 odalı bir otel konseptiyle 69 adet 3+1 ve 4+1 rezidansı birleştiren bir tesis bu. Projenin hayata geçirilmesi sırasında doğaya karşı doğaya karşı hassasiyet ve özenin kurulmasıyla e büyük gücünü de buradan alacak. Bu proje yıllar boyunca konuşulacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“50 milyon dolarlık bir yatırım”

Palmer Group CEO’su Erhan Gündal ise “2024 yılından bu yana inşaat, turizm altyapı ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca ülkemizde de arazi yatırımları konusunda çalışmalar yaptık. projemizin bulunduğu Sapanca-Dibektaş bölgesinde yaklaşık 40 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi bünyemize kattık. Sapanca bölgesinin gelişimine paralel olarak bölgede deneyimine güvenebileceğimiz bir ortak ile başlama kararı aldık. İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki deneyimimizi Elite World’ün konaklama sektöründeki hizmet kalitesiyle birleştirerek bölge turizmini ve yatırım potansiyelini daha da üste düzeye çıkaracak yatırımımızı hayata geçiriyoruz. Projemiz arsanın değerini de göz önünde bulundurarak yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırıma sahip” şeklinde konuştu.



Bu Haber 22.10.2024 - 15:11:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.