Ekrem İmamoğlu ITF'de konuştu: Turizm inanılmaz fırsatlarla dolu
İstanbul Turizm Fuarında turizmcilere seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ekrem İmamoğlu, turizmle ilgili ger şeye Ankara'da karar verilmesinin doğru olmadığını ifade etti.
Turizm Güncel Bu yıl ikinci kez kapılarını açan
İstanbul Turizm Fuarı sektörün bileşenlerini bir araya getirdi. Fuarın açılışında konuşan
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "
İstanbul turizm denince çok güçlü bir yerde duruyor. Dünya başkenti bir şehir. Turizm, ticaret, aklınıza gelen her unsurda başkent kavramını yerleşebileceğiniz bir şehir. Dinlerin medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehir. Aynı zamanda modern yüzüyle de turizmin en önemli merkezi olma pozisyonunda. İstanbul en çok ziyaret edilen şehirlerin başında geliyor. Bu yönüyle hala insanların İstanbul’a geldiğini görmek bizi mutlu ediyor. Marka değerini artırmak çok önemli. Dünyanın en fazla bilinen şehir kavramı olarak birçok ülkenin de önünde pozisyonda. Bunu güçlendirmenin yanında korumanın da önemli olduğunu bilen yöneticileriz. Bu şehrin muhafızlığını yapmak önemli. Sadece sayıya değil nitelik ve katma değere odaklanan bir yaklaşım önemli. Kültürden sanata gastronomiden inanç turizmine her alanda İstanbul’da bir araya gelebilirsiniz. İstanbul sadece bir stratejiyle yorumlanacak bir şehir değil. İstanbul’un marka değerinin yükseltilmesini hedefliyoruz." dedi.
2036’da Olimpiyatalar ev sahipliği yapma konusunda güçlü bir yol yürüdüklerini kaydeden İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Genel değil, bölgesel çalışmalar yapılmalı"
Özellikle dijital adımların İstanbul’da atıldığın görüyorum. Yapılan her etkinliğin tıka basa dolu olması sevindirici. Ben de iyi bir turizm gözlemcisiyim. Otellerimizden yüzde 100 doluyuz söylemini duymak beni mutlu ediyor. Doğru bir fiyat politikasıyla gelen turistin 360 derece kentten faydalanabilir hale gelmesi önemli.
Turizmin ağırlığı olan şehirler olacaktır ama turizmin bütün Türkiye’ye yaygınlaştırılması, kalitenin metodun geliştirilmesi önemli. Bu tür ortamların güçlü bir şekilde oluşmasını istiyorsak genel değil bölgesel çalışmalar yapılaması gerektiğini düşünüyorum. Merkezi kavramlarla alınan kararlar akılcı halde çalışır hale getirmezseniz bu iş yürümez. Bu bağlamda STK'lar çok güçlüyse belediyeler çok güçlüyse bakanlıklar da güçlü olur, yönetim de güçlü olur.
"Her konunun Ankara'ya gönderilmesini doğru bulmuyorum"
Tanıtım ajanslarıyla sadece 2 toplantıya katılmış olan biri olarak söyleyeceğim konuların her birinin toparlanıp Ankara’ya gönderilmesinin doğru olmadığını belirtmek istiyorum. Her şehrin aynı şeyi yapabilmesi yerel de karakterin olması gerek. Bu alanda yapılan iyi bir şeyi asla kenarı itmeden alkışlıyorum. Bir takım kaygılar, bir takım kişisel ortaya konan tavrılar, siyası atmosfer aslında meseleyi tıkayan unsurlar. bunları konuşmazsak olmaz. Bütün bunları düzeltirsek meselenin gerçek sahibine meseleyi teslim etmiş oluruz. Devletin gücü o ülkenin 86 milyon vatandaşından gelir. Her insan kendine güvenmeli ancak toplum öyle güçlü olabilir. Turizm bu alanda inanılmaz fırsatlarla dolu. En güçlü sahalardan olduğumuz biri. Tek sorunu var bir araya gelememe. Bu memleket hepimiz. Her şeyi ben bilirim ben yaparım demeyecek, milletin aklına güvenecek. Bunun adı demokrasidir, Cumhuriyettir.
"Turizm için reformlar hazırlıyoruz"
Turizmin gelişmesi için reformlar hazırlayan bir ekibiz. Bu hazırlıkların içerisinde bütün kurumlarımız var. İstanbul’da turizmi konuşurken ihmal etmeyeceğimiz bir mesele de hepimizin canını sıkan, tedbir almamızın gerektiğini ama korkmamamız gerektiğini hatırlatarak güvenlik boyutunu hatırlamak istiyoruz. turizmde güvenli ortam misafirlerimizi iyi ağırlamamıza vesile olur. Kadına ve çocuğa olan şiddetin önlenmesi güvenli şehirler önemlidir hep birlikte bunu aşabileceğimiz de biliyorum. Bir araya geldiğimizde aşamayacağız hiçbir konu yok. Bu vazifeleri yerine getirirken her kurumun hassas davranacağına olan inancımla diğer şehirlerde bunu tavsiye diyoruz. büyükşehirlerde alınacak bütüncül tedbirlerin daha pratik ele alınacağı toplantıların yapılması ve kadınlarımız ve çocuklarımız koruyacağımız bir pozisyona geleceği altyapıyı oluşturmasını değerli buluyorum. bir seferberlikle güvenli bir ortam sağlayacağımıza inanıyorum. ayrıştırıcı dilden uzaklaşmamız birbirimiz seven insanlar olmamız lazım.
Turizmde yükselmek demek demokrasidir, doğaya özendir, saygıdır. bu anlamda İstanbul’un lokomotifi olduğu, turizmin en çok seviyeye çıkmasını dilediğim bu fuarın başarılı olmasını diliyorum.100 milyon turisti misafir ettiğimiz günleri hep birlikte yaşayalım."
Elif Balcı Fisunoğlu: Pazar çeşitlşliğine önem veriyoruz
TGA Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu ise "Bakanlığın ve sektörün attığı adımlar neticesinde ilk 8 ayda 38,8 milyon turist sayısına ulaşıldığını söyledi. 60 milyon turisti, 60 milyar dolar turizm geliri hedefi için çalıştıklarını kaydeden Füsunoğlu "Ülkemizin turizm ürünlerinin ve destinasyon tanıtımlarının en iyi şekilde gerçekleşmesi büyük önem taşıyor. Krizlere bağışıklık kazanmak amacıyla pazar çeşitliliğine önem veriyoruz. Ülkemizin mevcut ürünlerini geliştiriyor ve tanıtıyoruz.
2019 yılında kurulan TGA’nın yaptığı çalışmalarla en çok tanıtım yapılan ülkelerden biriyiz. Global TV kanalarının yanı sıra 100’ü aşkın ülkede reklamlarımızla yer alıyoruz. Reklam çeşitliliğimi çok önemli. Farklı içerikleler bu kanalarda ülkemizin ürünlerini gösterme yönünde yayınlarımız devam ediyor. " ifadelerini kullandı.
Oya Narin: Yeni bir plan ve yeni bir dönüşüm gerekiyor
Turizmde yatırımcıların gayretiyle bu noktalara geldiklerini kaydeden
TTYD Başkanı Oya Narin "Turizm gelirlerinde her ne kadar gerideysek de önümüzdeki 20-30 yılda rakamlarımızı büyütmemiz gerekiyor. Yeni bir plan, yeni bir dönüşüm gerekiyor. İstanbul için da çalışmalar yapılıyor. Son derece önemli adımlar atılıyor. Dünyanın her bir yanında acentelerimiz ülkemizi tanıtıyorlar. Fuarın turizme büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Bağlıkaya: Merkezi kararlar turizmi sağırlaştırıyor
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da destinasyonlar arasında rekabetin arttığını söyledi. Bir yandan yeni destinasyonların ortaya çıktığını, bir yandan da bazı destinasyonlarda aşırı turizm protestolarının yaşandığını kaydeden Bağlıkaya, bu nedenle turizme dayatılan merkezi kararların sektörü dilsizleştirdiğini anlattı. Turizm gelirinin adil dağılımı noktasında sorunlar yaşandığını ifade eden
TÜRSAB Başkanı "Turizmin yıl geneline yayıldığı bir model oluşturmalıyız. Tek bir merkezden yapılan tanıtım modellerinden vazgeçmeliyiz. Türk turizminin geleceği için kararları beraber vermeliyiz. Nereye gideceğimizi doğru planlamalıyız. Sadece sorunu değil çözümü de söylemeye gayret ediyoruz. Tüm katılımcılara verimli bir fuar diliyorum." diye konuştu.
Bu Haber 09.10.2024 - 12:33:49 tarihinde eklendi.