EasyJet'in CEO'su Johan Lundgren: Kalıcı hasar yok!

EasyJet'in CEO'su Johan Lundgren: Kalıcı hasar yok!
EasyJet'in CEO'su Johan Lundgren, koronavirüsün havacılık sektöründe kalıcı hasar bırakmadığını ileri sürdü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz eylül aynda sona eren mali yılda 1 milyar 270 milyon pound (1 milyar 520 milyon dolar) kayıp yaşayan ve yılın geri kalanında kapasitesinin ancak yüzde 20'sini kullanabileceğini açıklayan EasyJet'in CEO'su Johan Lundgren, koronavirüsün havacılık ve seyahat sektörlerinde kalıcı hasara neden olmadığını savundu.

‘’Talebin nasıl olacağına ilişkin bir veri yok’’

Mevcut şartlar altında önümüzdeki yıl talebin nasıl olacağına ilişkin bir veri olmadığını kaydeden Johan Lundgren, ''Ancak endüstrinin kalıcı bir hasar aldığı görüşüne katılmıyorum. 2019 seviyesine 2023 yılında ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Ne zaman olacağını kimse tam olarak bilmiyor ama talebin döneceğini biliyoruz. Talebin ne zaman geri döneceğini görmek için kısıtlamaların bitmiş olması gerekiyor.'' diye konuştu.

Önümüzdeki yıl talebin nasıl olacağına ilişkin kimsenin bir fikrinin olmadığının altını çizen EasyJet CEO'su, ''Pandemi devam ediyor ve enfeksiyon oranlarını hepimiz görüyoruz. Aşı veya testlerle seyahat talebinin geri dönmesini umuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

‘’Bu bir halk sağlığı meselesi’’

İlk etapta seyahat eden gençlerin aşılanmasının hava yolu şirketlerinin yararına olduğu fikrine karşı çıkan Lundgren, ''Bu bir halk sağlığı meselesi. Dolayısıyla aşının ilk etapta risk gruplarına yapılması önemli. Aşı güzel bir haber. Bu konuyla ilgili Başbakana mektup yazdım ve aşının dağıtımında destek olmak istediğimizi belirttim.'' dedi.

‘’Ekonomik bir gerileme yaşayacağız’’

Kısıtlamalar ne kadar uzun sürerse bastırılmış seyahat talebinin de o kadar artacağını savunan Johan Lundgren, ''Pandemi bittiğinde ekonomik bir gerileme yaşayacağız. Bazı şeylerin olması kaçınılmaz. Kısa mesafe uçuşlardaki toparlanmanın uzun mesafelere, tatil seyahatlerindeki toparlanmanın da iş seyahatlerine nazaran daha hızlı olacağını biliyoruz. Ayrıca insanların güvendikleri, düşük maliyetli şirketlere yöneleceğini de biliyoruz. Kurumsal seyahatlerin toparlanması 1-2 yılı alacak. Kilitlenme döneminde yalnızca teknolojinin kullanımına değil, aynı zamanda onun sınırlarını da şahitlik ettik.'' şeklinde konuştu.

‘’Operasyonları arttırma kabiliyetimizi koruyoruz’’

İleri tarihli rezervasyonların geçen yılın üstünde olduğunun altını çizen Johan Lundgren, bu pozitif durumun aşı haberleri ile de desteklendiğini kaydetti. Lundgren, ''Talep geri geldiğinde operasyonları arttırma kabiliyetimizi koruyoruz. Bastırılmış bir seyahat talebi olduğunu biliyoruz. Şu anda yaptığımız uçuşların tek amacı pozitif etki yaratmak. Bu sonbaharda bazı rakiplerimizin yaptığı ölçüde, geri çekilmek zorunda kalmadık. Uçuş öncesi testlerle birlikte daha rafine bir karantina sistemine ihtiyacımız var.'' dedi.



Bu Haber 21.11.2020 - 10:39:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.