Dünyanın en iyi turizm köyü Mustafapaşa, yeniden belde olmak istiyor

Dünyanın en iyi turizm köyü Mustafapaşa, yeniden belde olmak istiyor

2014 yılında belediyelikten muhtarlığa düşürülen ve 2021 yılında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından Dünyanın En İyi Turizm Köyü seçilen Mustafapaşa Köyü, tekrar belde olabilmek için hukuki süreç başlattı.


2021 yılında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından Dünyanın En İyi Turizm Köyü seçilen Mustafapaşa Köyü tekrar belde olabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Mustafapaşa köyü, nüfusu 2 binin altında olduğu gerekçesiyle 2014 yılında belediyelikten muhtarlığa düşmüştü.

Mustafapaşa Köyü Muhtarı Gültekin Kan, yerel seçimler itibariyle nüfuslarının tekrar 2 binin üzerine çıktığını belirterek hukuki süreç başlattıklarını ve yeniden belde olabilmek için mahkeme kararı beklediklerini söyledi.

Türkiye'de üniversitesi olan tek köy konumunda olduğuna dikkat çeken Kan, Mustapaşa Köyü’nün muhtarlık ile yürüyecek potansiyelde olmadığını söyledi.

Köyde 55'e yakın ruhsatlı, 25 adet de projeli ve inşaatı devam eden otel olduğunu açıklayan Kan, İl Özel İdaresinden gerekli hizmeti aldıklarını ama hizmetin yeterli gelmediğini ifade etti.



Bu Haber 22.07.2024 - 14:37:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Şu haberi çoluk çocuk mu yazmış?

    Ekrem harputlu 22.07.2024 - 03:26

    Keşke eskisi gibi gzeteciler olsaydı,ana kural kim NEREDE nasıl 5N bir K kuralına göre bu köyün nerede olduğunu yazardı:((

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.