Dmitriy Peskov: ABD ve Avrupa, Ukrayna krizinin çözümüne yanaşmıyor

Dmitriy Peskov: ABD ve Avrupa, Ukrayna krizinin çözümüne yanaşmıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna krizi siyasi çözüm yollarına ABD ve Avrupa ülkelerinin yanaşmadığını ifade etti.


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İzvestiya gazetesine konuşan Peskov, Ukrayna krizinin başından beri siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesinden yana olduklarını söyledi.

GazetemRu’da yer alan habere göre Peskov’un açıklamaları şu şekilde:

“Bizim için önemli olan belirlediğimiz hedeflere ulaşmak. Bunu ne şekilde yapacağımız ikinci planda. Elbette bunun barışçıl yollarla yapılması daha iyi olur. Ancak ne Washington, ne Avrupa devletleri, ne de önderliğindeki Ukrayna, siyasi diplomatik yöntemlere yanaşmıyor. Bu nedenle Ukrayna’daki özel askeri operasyonumuz belirlenen hedeflere ulaşana kadar devam etmeli.”

Rusya’nın Ukrayna’da ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin durumuna da değinen Peskov, “Bunlar, Rus topraklarının ayrılmaz parçası. Bu bölgeler Rusya’nın. Elbette, bu bölgelerde özel durum söz konusu.” şeklinde konuştu.

Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin meşruiyeti ile ilgili ise “Zelenskiy, yasalara göre meşru başkan değil. Aslında, Ukrayna’da iktidarın meşruiyeti 2014 yılında yapılan darbeyle sona erdi.” ifadelerini kullandı.

Hindistan’ın hem Rus hem de Ukrayna tarafıyla temasları sürdürdüğünü ve bu nedenle Ukrayna krizi çözümünde yardımcı olabileceğini dile getiren Peskov, Rusya’da yeniden seferberliğin ilan edilmesi konusunun gündemde olmadığını söyledi.



Bu Haber 06.09.2024 - 16:05:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.