Divan Talya’ya kısmi imar ve inşaat ruhsatı iptali 

Divan Talya’ya kısmi imar ve inşaat ruhsatı iptali 
Mahkeme, Koç Grubunun yıkıp yeniden inşa ettiği Divan Talya Oteli ve konferans merkezi için kısmi imar ve inşaat ruhsatı iptali kararı verdi.

Mahalle sakinlerinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhine açtığı, Koç Grubu bünyesindeki Marmaris Altınyunus Turistik Tesislerinin ise müdahil olduğu “imar planı ve inşaat ruhsatının iptali” davası, Antalya İdare Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Mahkemeden, otel ve konferans merkzine ilişkin kısmi imar ve inşaat ruhsatı iptali kararı çıktı. 

Konuyla ilgili Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak ilk defa 21.08.2023 tarihli özel durum açıklamamızda ve son olarak 22.05.2024 tarihli faaliyet raporumuzda yer verilen; 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan ve Şirketmizce müdahil olunan davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından kısmen kabul kısmen red kararı verilerek; 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise kabulüne oyçokluğu ile karar verildiği bilgisi edinilmiş olup, karar henüz Şirketimize tebliğ edilmemiştir.

İlk derece mahkemesi tarafından verilen söz konusu karar kesin nitelikte olmayıp karara karşı bir üst derece mahkemesinde istinaf yolu açıktır. Şirketimiz tarafından sürdürülmekte olan inşaat faaliyetleri, söz konusu hukuki sürecin ilerleyen aşamalarındaki gelişmelere göre netleşecektir.

Konuya ilişkin gelişmeler konunun önemine göre özel durum açıklaması ve/veya faaliyet raporlarımız aracılığıyla yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.”


Bu Haber 17.07.2024 - 09:36:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.