Dietmar Gunz Falk Travel ile ilgili planlarını açıkladı 

Dietmar Gunz Falk Travel ile ilgili planlarını açıkladı 
Haziran ayında iflas eden FTI'ı yaklaşık 4 yıl önce terk eden Dietmar Gunz, şimdilerde ortağı olduğu Falk Travel ile yeni bir şey inşa ediyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

İflas eden FTI'ın kurucusu ve yeni hayata geçen Falk Travel'ın ortağı Dietmar Gunz, yeni işin detaylarını Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye anlattı. Şimdiden iki tur operatörü (Falk Travel ve Spica Travel) ile bir destinasyon yönetim şirketine (Rocket DMC) sahip olan grubun Türkiye, Kanarya Adaları, Mısır ve Özbekistan'da ofisleri bulunuyor ve Dubai'de de büyüyor. 

Spica Travel son dakika işinde konumlandırılacak

2020 yılında FTI'ı bırakırken turizmden kopmayı düşünmediğini belirten Dietmar Gunz, önceki tüm deneyimleri katabileceği bir tur operatörünü hayata geçirmek istediğini ifade ediyor. 

Teknolojinin artık çok önemli hale geldiğini belirten Gunz, bu nedenle dağıtım kanallarında bulunan Spica Travel'ı satın aldıklarını söyledi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'dan satın aldıkları Spica Travel'ın her durumda muhafaza edileceğini kaydeden Gunz, bu şirketin son dakika işinde konumlandırılacağını anlattı. 

"Destinasyonlarda sağlam kökleri olan tur operatörü kuruyoruz"

Falk Travel ise tam kapsamlı seyahat ürünü sağlayıcısı olacak ve aynı zamanda bazı destinasyonlara odaklanacak. Falk Travel'ın Almanca konuşulan ülkelerde sadece bir tur operatörü olmayacağını kaydeden Gunz "Bu ülkelerde, destinasyonlarda da sağlam köklere sahip uluslararası bir tur operatörü kuruyoruz. Örneğin Özbekistanlıları Rocket DMC ile Mısır ve Dubai'de tatile götürmeye başladık." dedi. 

Falk Travel International'ın kısaltmasını (FTI) kullanmayacaklarını açıklayan Dietmar Gunz, FTI için artık geri dönüş olmadığını ifade etti. Bazı özel destinasyonlar için katalog çıkarabileceklerini anlatan Gunz, onun dışında klasik katalog sisteminden vazgeçeceklerini söyledi. Gunz "Bir diğer amacımız da düşük sezonda destinasyonlardaki partnerlerimizin otellerini doldurmak." diyor. 

Falk Travel'da teknolojiyi etkin olarak kullanacaklarını açıklayan Dietmar Gunz, minimum maliyetle maksimum iş yapma prensibiyle hareket edeceklerini, yalnızca bir kez dokunulması gereken süreçlere ve zaten zahmetli olan fiyat ve getiri yönetimine odaklanacaklarını belirtti. Gunz "Bu alanlarda optimizasyon için çok fazla potansiyel görüyorum." diyor.

FTI'ın eski yöneticileri ekibe katılıyor

İşin operasyonel tarafları için Matthias Huwiler ve Elias Gad gibi FTI'ın eski yöneticileri ile çalışmaya başlayan Dietmar Gunz, grupta kendi rolünün daha çok destinasyon ve ürün geliştirme merkezli olduğunu kaydetti. 

Falk Travel'ın şu anda 40'ı Mısır destinasyonunda ve 10'u da Basel ve Münih'teki merkezlerde olmak üzere 50'den fazla çalışanının bulunduğunu açıklayan Gunz, dinamik paketlerin yanında klasik paket tatilleri dr raflara düzeceklerini anlattı. "Birlikte çalışmak istediğim ve benimle çalışmak isteyen insanlara göre plan yapıyorum." diyen Gunz, Falk Travel'ın da FTI kadar büyüyüp büyümeyeceği sorusuna ise "Bu konuda bir master planımız yok. Şu anda işi yüzlerce danışmanımız olmadan, kesin bir içgüdü ile yapıyoruz." yanıtını veriyor.

Seyahat acenteleri aracılığıyla satış

Gunz'un şirketi henüz emekleme aşamasında olsa da satışlar şimdiden başlamış durumda. Seyahat acenteleri ile çalışmaya devam edeceklerini bildiren Dietmar Gunz "Biz ürünü oluşturuyoruz. Onlar ise satış işini bizden daha iyi yapıyor." diyor. Satışları artırmak için işin başından itibaren kilit hesap yönetim ekibi oluşturan Gunz, acente zincirleriyle anlaşmalar imzalayacaklarını açıkladı.


Bu Haber 19.09.2024 - 08:52:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.