Dertour'un satışlarında İspanya'nın tahtına Türkiye oturdu 

Dertour'un satışlarında İspanya'nın tahtına Türkiye oturdu 
Dertour Ürün Müdürü Sven Schikarsky, yaz tatili satışlarında Türkiye'nin İspanya'yı solladığını açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Dertour Group bünyesindeki tur operatörleri Dertour, ITS Reisen ve Meiers Weltreisen bünyesinde en fazla tatil satışı yapılan ülkenin Türkiye olduğu, Türkiye'nin daha en önce en fazla rezervasyon alan İspanya'yı geride bıraktığı açıklandı. Buna göre, Dertour Group'un her 5 müşterisinden biri haziran-eylül arasındaki dönemde tatil için Türkiye'yi tercih etti.

Her 3 aile rezervasyonundan birini Türkiye aldı

Aileler söz konusu olduğunda yapılan her 3 rezervasyondan birini Türkiye'nin aldığını açıklayan Dertour Ürün Müdürü Sven Schikarsky, Türkiye'ye yapılan rezervasyon sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 18 arttığını ve an itibariyle pandemi öncesi seviyeye ulaştığını ifade etti. 

Yaşanan bu büyümeden FTI'ın iflasından kaynaklana rezervasyon artışlarının da etkili olduğunu kaydeden Dertour Ürün Müdürü, Türkiye dahil bazı ülkelerdeki döviz kurlarının ek maliyetleri düşürdüğüne dikkat çekti.

Yaz sezonunda Türkiye yüzde 48 artış sağladı

Sadece yaz sezonu söz konusu olduğunda ise Türkiye'nin yüzde 48'lik artışla İspanya'yı geride bıraktığını açıklayan Sven Schikarsky, aynı dönemde İspanya'nın yakaladığı artış oranının ise yüzde 11 olduğunu bildirdi. Yaz sezonunda Dertour'un en fazla satış yaptığı üçüncü destinasyonun yüzde 14 artış kaydeden Yunanistan olduğunu paylaşan Schikarsky, onu yüzde 19 artışla dördüncü sırada yer alan Almanya'nın takip ettiğini anlattı. 

Dertour'un verilerine göre yaz sezonunda Mısır satışları yüzde 75, Malta satışları yüzde 60, Fas satışları yüzde 47 ve Tunus satışları yüzde 22 arttı.


Bu Haber 23.09.2024 - 15:18:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.