Depremde çöken Saffron Hotel ile ilgili dikkat çeken bilgi

Depremde çöken Saffron Hotel ile ilgili dikkat çeken bilgi

Depremde çöken otellerden biri de, Kahramanmaraş’ın en büyük otellerinden Saffron Otel oldu. Söz konusu tesisle ilgili, 2019 yılına ait ilginç bir anekdot var.


Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde çöken otellerle ilgili ilginç bilgiler geliyor. Elazığ depreminde sağlam raporu verildikten sonra çöken Malatya’daki Avşar Otel ve iki binaya dış cephe giydirilip kolonlar kesilerek yapılan Grand İsias Otelin ardından, Kahramanmaraş’ta çöken Sahra Otel ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı.

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, söz konusu otelin 2019’da yapılan deprem tatbikatında ‘yıkıldığı varsayılan’ otel olduğunu belirtti. Bu otelin son depremde gerçekten de yıkıldığını anlatan Oğur, şu ifadeleri kullandı:

Tatbikatta, o dönem yıkımı devam eden Sabancı Kültür Merkezinin Saffron Hotelin enkazı olarak belirlendiğini ve tatbikatın buna göre yapıldığını kaydeden Oğur, deprem sonrasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Otelin yıkılıp yıkılmadığı haberini bile iki gün boyunca teyit edemedik. İlk arama kurtarma ekibi otelin enkazına vardığında depremin üzerinden üç gün geçmişti. Otelin yanındaki enkazdan günler sonra bir aile sağ kurtarıldı, otelden de sesler geldi.

Ama devlet tatbikatını yaptığı otele bile ancak günler sonra varabilmişti.

Neden deprem senaryosunda bu otelin yıkılacağı öngörülmüştü, onun da bir açıklaması yok."



Bu Haber 14.02.2023 - 13:52:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.