Deniz Şahin: 4 yılda doluluk oranımızı ve personel sayısını artırdık

Deniz Şahin: 4 yılda doluluk oranımızı ve personel sayısını artırdık

Şahinler Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Deniz Şahin, sezonu 12 aya yaymayı başardıklarını belirterek, 4 yılda doluluk oranları ve ishtidam ettikleri personel sayısını artırdıklarını açıkladı.


Antalya ve Kayseri’deki otellerinde yeni bir işletme modeli hayata geçiren Şahinler Holding, Megasaray markalı 4 oteli ile DAS 3917 isimli tesisinde deniz, spor ve kış turizmini bütünleştirerek 4 yıllık süreçte hem doluluğunu hem de yarattığı istihdamı önemli oranda artırdı.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Deniz Şahin, Antalya’da Megasaray Club Belek, Megasaray Westbeach Antalya ve Megasaray Resort Side; Kayseri’de de Megasaray Mount Erciyes ve DAS 3917 markalarıyla turizm sektörüne güç̧ verdiklerini belirtti.

"Sezonu 12 aya çıkarmayı başardık"

Megasaray Club Belek’te spor turizmine yönelik yatırımlar sayesinde 6-8 aylık sezonu 12 aya çıkarmayı başardıklarını vurgulayan Deniz Şahin, bu tesiste futbol sahaları, tenis kortları ve nehir kenarında kano branşlarındaki etkinliklerin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Şahin, “Belek’teki tesisimizde 62 tenis kortu bulunuyor. Bu kortlarda düzenlediğimiz turnuvalar hem yurtiçinden hem de yurtdışından ilgi görüyor. Tenis kortlarının sayısını artırdıkça doluluk oranlarımız da arttı. Futbol ve kanoda da kamp sayısını çoğalttıkça misafir ortalamamız yükseldi. Şimdi de Erciyes Dağı’na 12 kort yapıyoruz. Kışın Belek’te düzenlediğimiz turnuvaları ve Megasaray Tenis Akademisi eğitim programlarını yaz aylarında Erciyes’te gerçekleştirmenin hazırlıklarını yapıyoruz. Erciyes’te kayak sezonu ortalama 4 ay sürüyor. Bahar ve yaz aylarında tenis organizasyonlarıyla Kayseri’de turizm sezonunu 12 aya çıkaracak olmanın heyecanını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birçok tesis yurt dışından personel getiriyor”

Bu operasyonların turizm sektörünün en önemli sorunlarından olan nitelikli iş gücü istihdamının korunmasında büyük fayda sağladığını altını çizen Deniz Şahin, şöyle devam etti: “Bir personelimiz 6 ay çalışmadıktan sonra yeni sezona geldiğinde iş verimliliği düşük oluyor. Bu sıkıntıyı aşmak adına sektörümüzde birçok tesis Kırgızistan’dan, Özbekistan’dan, Ukrayna’dan ihtiyaç duyduğu niteliklerde personel alıyor. Megasaray otelleri olarak kadromuzdaki kaliteli personelimizi kaybetmemek adına Kayseri’ye yatırım yaptık. Çok da başarılı olduk. Ekip arkadaşlarımıza Antalya’daki otellerimizde eğitim verip Kayseri’ye çekiyoruz. Yüksek sezonda da Kayseri’deki personelimizden Antalya’daki otellerimizde yararlanıyoruz. 4 yıllık süreci değerlendirdiğimizde doluluk oranımızı ve istihdam ettiğimiz personel sayısını artırdık. Vatandaşımıza 12 ay iş imkânı sağlarsak, güzel çalışma ortamları sunarsak nitelikli iş gücü̈ sıkıntısı yaşanmayacağını sektörümüze göstermiş̧ olduk.”

"Polonya’dan çok ciddi düzeyde talep alıyoruz"

Megasaray otellerinde yurtdışından gelen misafirlerin çoğunlukla Alman ve Rus olduğunu ancak son yıllarda savaşlar ve jeopolitik gerilimlerden olumsuz etkilendiklerini aktaran Deniz Şahin, pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik hamlelerin olumlu yansımalarını bu yıl dikkat çekici şekilde yaşadıklarını aktardı. Şahin, “Son aylarda Balkan ve Baltık ülkelerinde çok güçlüyüz. Alternatif pazar arayışında Polonya’dan çok ciddi düzeyde talep alıyoruz. Bu ülkeden gelen turistlerin sayısı katlanarak büyüyor. İngiltere’de yaptığımız pazarlama faaliyetleri konaklama performansımıza çok olumlu yansıyor. İngiliz misafir sayımızı iki katına çıkardık. Rusya’dan gelmesini beklediğimiz turist sayısında ise küçük oranlarda düşüş bekliyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 29.06.2024 - 13:06:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.