Şırnaklı 513 öğrenci Corendon Airlines ile Şırnak’tan Çanakkale’ye geziye gitti.
Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal ve akademik projeler kapsamında yürütülen 2025 yılının ilk şehir dışı etkinliği; "Şehri Nuh'tan Şehitler Diyarına" temalı Çanakkale gezisi, 513 öğrencinin katılımıyla 5, 7 ve 10 Şubat 2025 tarihlerinde Corendon Airlines’ın ulaşım desteği ile gerçekleştirilecek.
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ortaokul ve liselerin 8, 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlenen gezide Çanakkale'de yaşanan mücadelenin ne zorluklarla kazanıldığını öğretmek hedefleniyor.
Corendon Airlines’ın Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan CAI 1915 sefer numaralı uçağı ile Çanakkale Havalimanı’na uçan öğrenciler, Çanakkale Destanı’nı yerinde dinleyip, bölgede gerçekleşen kara ve deniz savaşlarının simge noktalarını gezdikten sonra Corendon Airlines’ın uçağı ile Şırnak’a geri dönecekler.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri