Cömertoğlu: İyi reklam kötü malı çabuk öldürür, önemli olan sunulan ürün

Cömertoğlu: İyi reklam kötü malı çabuk öldürür, önemli olan sunulan ürün
Delphin Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu; 2014 sezonu, Antalya ve kaynak pazarların mevcut durumunu TurizmGüncel'e değerlendirdi. Antalya'nın bu yılı yüzde 5'lik bir artışla kapatacağını belirten Cömertoğlu, tanıtım konusunda ise "İyi reklam kötü malı çabuk öldürür. Reklam önemli ama asıl önemli olan sunduğunuz ürün" değerlendirmesini yaptı.


Savaş Daş - TurizmGüncel
 
Delphin Hotels olarak 2014 yılı satışlarının 2013 ile benzer düzeyde seyrettiğini ifade eden Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu, bölgelere ve konjonktüre bağlı olarak kimi pazarlarda yüzde 5 – 10 artışlar olurken, kimi bölgelerde düşüşler olduğunu ancak genel olarak 2014 sezonunun güzel göründüğünü ifade etti. Cömertoğlu, “Özellikle Orta Avrupa’da satışlar iyi. Rusya şu an iyi, Ukrayna’da sorunlar var. Ancak Rusya’nın iyi olması bizim için yeterli. Ukrayna’da bir daralma ortaya çıkacak, ancak bu diğer pazarlarda telafi edilecektir” değerlendirmesini yaptı.

Antalya’da yapılan yeni yatırımların cirolara ve doluluklara çok büyük etki etmeyeceğini ifade eden Ufuk Cömertoğlu, 2014 yılında Antalya’nın totalde yüzde 5’lik bir artış yakalayacağını ifade etti. 

SEZONUN BAŞLAMASINA YAKIN UKRAYNA'DA OLAYLAR DURULUR

Suriye ve peşinden gelen Ukrayna olaylarının Türk turizmine etkilerini de değerlendiren Cömertoğlu, “Bölgedeki olumsuz gelişmeler turizmi mutlaka etkileyecektir. Ama bu biraz dönemsel olacak gibi. Olayların başlamasının sezon başına denk gelmesi de şans oldu bizim için. Sezon başlangıcına doğru olayların yatışacağını düşünüyorum. Böyle olursa toparlar ve artıya geçeriz. Dönemsel olarak düşüşler olabilir ancak totalde Antalya yüzde 5 artış yakalar, ancak Türkiye geneli ile ilgili bir değerlendirme yapamam.” dedi.

1000 YATAKLI YENİ OTELİ 1 NİSAN'DA AÇIYOR

Antalya’daki yeni yatırımları ile ilgili de bilgi veren Ufuk Cömertoğlu, “O otel de yaklaşık 1000 yataklı olacak. Bunların 300’ü ailelere hitap edecek. Otelin yapımı neredeyse tamamlandı. 1 Nisan’da açacağız.”

DELPHIN OTELLERİNDE "BENTOUR KATI" OLACAK

Bentour ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde otellerde “Bentour Swiss” katları oluşturulduğu bilgisini veren Cömertoğlu, “Bu katlarda özel resepsiyon, check in ve misafir ilişkileri bölümü ve mini golf alanları var. Otelin içinde ayrı konseptler olacak. İlginin nasıl olacağını bu yıl deneyip göreceğiz” dedi.

Tanıtım konusuna da değinen Cömertoğlu şunları söyledi:

İYİ REKLAM KÖTÜ MALI ÇABUK ÖLDÜRÜR

“İyi reklam kötü malı çabuk öldürür” diye bir söz var. Reklam yapacaksınız ama burada asıl önemli olan sunduğunuz ürün. Ürününüz iyi olacak ki tüketici tekrar tekrar sizin ürününüzü satın alsın. İyi reklam yapmalısınız elbette ama ürününüz de iyi olacak. Biz Delphin Hotels olarak müşteri anketlerine göre hareket ediyoruz. Müşterinin şikayetlerini anında gidermek ve beklentilerini karşılamak birinci önceliğimiz. Bu konuda zaten müşteri sizi yönlendiriyor.”



YILDIRIM CÖMERTOĞLU: ESKİ MÜŞTERİLER SOSYAL MEDYADA BÜYÜK KATKI SUNUYOR

Delphin Hotels Başkan Yardımcısı Yıldırım Cömertoğlu ise, sosyal medya ayağında yaptıkları çalışmaları anlattı. Yıldırım Cömertoğlu konu ile ilgili şunları aktardı:

Şu an için bu işle ilgilenen bir departmanımız yok ama bu işle ilgilenen 3 tane personelimiz var. Mümkün olduğu kadar anında cevap vermeye çalışıyoruz. Öte taraftan, bizim çok büyük bir eski misafir kitlemiz var ve onlar da çok büyük katkıda bulunuyorlar. Eskiden otelimizin forumu vardı, oradan götürüyorduk ama sosyal medya gelişince buradaki müşterilerimiz bu sayfalara yöneldiler. Eski müşterilerimiz sosyal medyada bazen, otel adına cevap bile veriyorlar diğer kullanıcılara. 

CRM DEPARTMANI BÜNYESİNDE SOSYAL MEDYA UZMANI ÇALIŞTIRACAĞIZ

Yeni kurduğumuz bir Customer Relationship Management (CRM) departmanımız var. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu, müşteri ilişkilerinin de üzerinde ve onu da koordine eden bir yapılanma. Bu birim, müşteri geribildirimlerini ve eski müşterileri bir database’de toplayıp onlarla iletişime devam eden ve müşteri sadakat sistemini daha derli toplu hale getiren bir birim. O birimin bünyesinde sosyal medya uzmanları istihdam etmeyi de düşünüyoruz.

OTELİN KENDİ REZERVASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN İYİ CİROLAR YAPIYORUZ

Eskiden direkt satışlar email yoluyla oluyordu. Son yıllarda web sitemizdeki online rezervasyon sistemi üzerinden de iyi cirolar yapmaya başladık. Bunun yanında bir de online satış acenteleri var yine onlar üzerinden de iyi satıyoruz. Tabi burada önemli olan, geleneksel tur operatörü üzerinden yapılan satışlarla, kendi web siteniz ve online acenteler üzerinden yapılan satışlar arasında bir denge kurmak. Tabi tur operatörleri büyük yatırımlar yaparak çok sayıda odayı satın alıyorlar. Bu yüzden biz direkt satışlarda dahi fiyat dengesine dikkat etmek zorundayız.
 


Bu Haber 17.03.2014 - 17:38:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmdebuaksam 18.03.2014 - 08:36

    Sn.Ufuk CÖMERTOĞLUna Türk Turizmine katkılarından dolayı teşekkür etmek isterim. Vizyonu, çalışma prensipleri, insanlara yaklaşımı, sektöre bakış açısı, olumlu ve pozitif görüşleri turizm sektörüne çok şey kattı ve katmaya da devam edecek. Allah yolunuzu açık etsin...

  • Sosyal Medya 17.03.2014 - 10:02

    Sosyal medya uzmanı nedır ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.