Citi’den Türkiye ekonomisi için endişe veren tahmin

Citi’den Türkiye ekonomisi için endişe veren tahmin

Citi analistleri, Türkiye ekonomisinde beklenmedik bir yavaşlamanın erken gevşeme riskini artırabileceğini ifade ediyor.


ABD'nin en büyük bankalarından Citi, Türkiye ekonomisinde beklenmedik bir yavaşlamanın erken gevşeme riskini artırabileceğine dikkat çekti. Bankanın raporuna göre Türkiye, üçüncü çeyrekte daralacak, dördüncü çeyrekte ise zayıflayacak.

Citi Research, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yatay seyretmesinin ardından, finansal koşulların sıkılaşması, özel tüketimde normalleşme ve ihracattaki zayıflamanın etkisiyle üçüncü çeyrekte daralmasını, dördüncü çeyrekte ise zayıf kalmaya devam etmesini bekliyor.

Citi, Türkiye ekonomisinde üçüncü çeyrek için daralma, dördüncü çeyrek için ise zayıf bir performans öngörüyor. Ekonomistler ayrıca, erken bir para politikası gevşemesi riskine dikkat çekiyorlar.

Bloomberg HT'nin haberine göre bugün açıklanan enflasyon verisinin ardından bir değerlendirme yapan Citi ekonomistleri İlker Domaç ve Gültekin Işıklar, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), karmaşık bir enflasyonla mücadele süreci ve zorlu bir makroekonomik tablo ile karşı karşıya” yorumunda bulundular.

Raporda, “Sonuç olarak, politika yapıcılar için ortaya çıkan stagflasyon benzeri ortamın yönetimi muhtemelen daha da zorlaşacaktır” ifadesine yer verildi.

Ekonomistler, beklenenden daha derin bir ekonomik yavaşlamanın, erken bir gevşeme riskini artırabileceği ve vergi gelirleri ile mali konsolidasyon çabalarını zayıflatabileceği konusunda uyarıda bulundular.

"Bu zorlu koşulları göz önünde bulundurarak, TCMB’nin kasım ayına kadar beklemede kalacağını ve yıl sonunda politika faizinin yüzde 45 seviyesinde olacağını öngörüyoruz. değerlendirmesi yaptılar.



Bu Haber 04.09.2024 - 10:06:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.