‘Bodrum’da 238 otel konkordato ilan etti’ haberleri nereden çıktı?

‘Bodrum’da 238 otel konkordato ilan etti’ haberleri nereden çıktı?
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Dengiz, BODER ve kendi adının kullanılarak yapılan spekülatif haber ve yorumlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Ömer Faruk Dengiz, “Konkordato ilan eden otellerin hiçbiri Bodrum’da değil” dedi.

BODER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Dengiz’in imzasını taşıyan açıklama şöyle:

Bodrum Otelciler Derneği’ni ve adımı kullanılarak yapılan spekülatif haber ve yorumlar üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.
 
Söz konusu haberde Türkiye genelinde 283 otelin konkordato talebinden söz edilmekte ve haber birkaç tablo ile desteklenmektedir. Söz konusu haberde Bodrum’da faaliyet gösteren hiçbir otel olmadığı halde bazı yerel haber siteleri kendilerince yaptıkları sorumsuz yayınlarda Bodrum turizmini ve adımı karalayan yorumlar yapmıştır.

Ekonomim’nde yayınlanan haberde sadece Bodrum değil Muğla ilimizdeki hiçbir otel ve veya şirketten bahsedilmemektedir.
 
Buna karşın Kıbrıs’taki bir yerel site adına yorum yapan bir kişi söz konusu konkordato talepleri sadece Bodrum’dan gelmiş gibi bir başlıkla yayınlamış ve sosyal medya hesaplarında suçlayıcı yorumlarda bulunmuştur. Gerçekleri göz ardı ederek ve sadece Bodrum adını kullanarak kendisi adına menfaat elde etmek isteyen bu site ve yorumcusu Bodrum ve turizm sektörü adına olumsuz bir algı zemini yaratmıştır.
 
Son derece yakışıksız ve yalan ifadeler içeren bir başlıkla yapılan bu yayın uyarılarımıza rağmen söz konusu siteden kaldırılmamıştır. Topuz gazetesi isimli site, haberde söz konusu haberin kaynağında dahi Ömer Faruk Dengiz adı ve Bodrum markası kullanılmadığı halde bu karalama yolunu seçmiştir.
 
Kamuoyundaki yanlış anlaşılmaları ve Bodrum turizmci paydaşlarımızın haklarını korumak adına bu haberin yayından kaldırılması ve muhataplarından özür dilenmesi için yasal haklarımızı kullanacağımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ülkemizin içinden geçtiği ağır ekonomik koşullarda ve turizm sektörünün duyarlılıklarını göz önünde bulundurmak kendini sorumlu hisseden her gazeteci ve yorumcunun sorumluluğudur. Bunun aksine hareket edenler hakkında hem Bodrum Otelciler Derneği hem de Ömer Faruk Dengiz olarak hukuki girişimleri başlattığımızı bir kez bildirmek istiyoruz.”


Bu Haber 16.07.2024 - 21:37:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.