BODER yanlış bilgilendirmeye karşı çalışma başlattı

BODER yanlış bilgilendirmeye karşı çalışma başlattı

Bodrum Otelciler Derneği, pahalılık ve konkordato haberleri ile oluşan dezenformasyonu önlemek için çalışma başlattığını duyurdu.


Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ekonomik sıkıntıların üzerine ekstra pahalılık algısıyla da mücadele eden Bodrum’da, yanlış anlaşılmalar ve konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan yapılan konkordato haberleri dolayısıyla  dezenformasyonu önlemek için çalışma başlattı.

‘Bodrum’da 238 otel konkordato ilan etti’ şeklinde duyurulan ve aslında tüm Türkiye’yi kapsayan bu sayının sadece Bodrum’a mal edilmesinin pek çok olumsuz sonuca neden olabileceği belirtiliyor.  BODER’den yapılan açıklamada büyük uluslararası acentelerin bile iflasını duyurduğu bu dönemde, zaten tedirgin olan potansiyel misafirlerin pek çoğunun haberler dolayısıyla Bodrum seyahatlerinden vazgeçebilecekleri diğer yandan tesislerde yer alan çalışanların çalışma motivasyonunun olumsuz etkilenebilecekleri ifade edildi. Sadece misafirler açısından değil, aynı zamanda pek çok finans kuruluşu ve tedarikçi kuruluşun da takip ettiği bu haberlerin turizm sektörünü asılsız haberler dolayısıyla çıkmaza sokabileceği belirtiliyor. 

Öte yandan yapılan açıklamada İngiltere’nin en büyük yayın kuruluşlarından biri olan The Guardian gazetesi ile yapılmış olan işbirliği sonrasında tüm İngiltere’ye dağıtılan bir ek çalışması gerçekleştirildiği ve oldukça büyük ilgi uyandırdığı belirtilirken asılsız haberlerin aynı zamanda büyük bir efor ile hayata geçirilen bu tanıtım çalışmalarını da baltaladığı ifade edildi.

“BODER Yönetim Kurulu Üyelerince ve önemli turizm meslektaşlarımızın destekleriyle çok kısa zamanda Bodrum markasına olası bir olumsuz etki yaratılmaması için özverili şekilde krizi yönetildiğini önemle belirtmek isteriz.” diyen BODER başkanı Ömer Faruk Dengiz,  konu ile ilgili habere yer veren neredeyse tüm basın mensupları ile görüştüklerini, kendilerine de aynı şekilde pozitif yaklaşarak gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ve destekleri için hepsine teşekkür ettiğini, Bodrum ve turizm için yeni projeler ile tüm hızıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



Bu Haber 19.07.2024 - 11:20:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.