Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türk otelciye çirkin muamele 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türk otelciye çirkin muamele 
Marmarisli otelci ve Turizm Güncel yazarı Rıza Ersoy, tatil için gittiği Dubai'de, e-vizesinde yanlışlıkla 'Mr' yerine 'Mrs' yazıldığı için 24 saate yakın süredir havalimanında tutuluyor.

Turizm Güncel 

Marmarisli tanınmış turizmci ve Turizm Güncel yazarı Rıza Ersoy, arkadaşıyla tatil için gittiği Dubai'de adeta kabusu yaşadı.

Rıza Ersoy

Pasaport'ta önce arkadaşı geçen Rıza Ersoy, sıra kendisine geldiğinde e-vizesinin title kısmına 'Mr' yerine yanlışlıkla 'Mrs' yazıldığı için pasaportuna el konduğunu bildirdi. Ne ülkeye girmesine ne de Türkiye'ye dönmesine izin verilen Ersoy "E- vizemde Mr. Rıza Ersoy yerine MrS Rıza Ersoy yazıyor diye, yani isim ve soyisim doğru olduğu halde ve e-vizde kendilerinin kabul ettiği fotoğrafım bulunmasına rağmen pasaportuma el koydular. Ve tam 20 saattir Dubai Havalimanı'da tutuluyorum. Verin pasaportumu ülkeme döneyim diyorum. pasaportumu da vermiyorlar. Senin kadın olmadıgını nereden bileyim diyor bana. Daha önce iki defa Dubai'ye iki defa da Abu Dhabi'ye gittiğim halde  şu anda Dubai’de pasaportuma el konuldu ve Dubai ye kabul edilmedim." ifadelerini kullandı. 

Rıza Ersoy

Türkiye'nin Dubai Konsolosluğu'nun da kendisine sahip çıkmadığını kaydeden Rıza Ersoy, havalimanında bir salonda Afrikalı göçmenlerle birlikte tutulduğunu ve 20 saattir bir sandalyenin üzerinde oturduğunu belirtti. Muğla Milletvekili Kadem Mete'nin devreye girmesiyle pasaportunun iade edileceği bilgisinin kendisine ulaştırıldığını kaydeden Ersoy "İsmim veya soyismim yanlış yazılsa anlarım. Ancak bir 'S' yüzünden pasaportuma el konulması ve saatlerdir havalimanında bekletilmemin bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına karşı iyi niyetten uzak ve son derece çirkin bir davranış olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Rıza Ersoy

Hatalarını anlayıp yeni e-vize verdiler

Devamında Rıza Ersoy'un pasaportunu teslim eden ve Türkiye'ye dönmesine izin veren Birleşik Arap Emirlikleri otoriteleri, hiçbir ek bilgi ve belge istemeden Ersoy'a title kısmında 'Mr' yazan yeni bir e-vize belgesi verdi. Ersoy bununla ilgili olarak "Hiçbir ek veya yeni belge istemeden bana yeni e-vize vermeleri, yaptıkları hatanın farkına kendilerinin de vardığını gösteriyor. Beni haksız yere 24 saate yakın havalimanında tutup, sonra da adeta dalga geçer gibi yeni e-vize verdiler." dedi.



Bu Haber 15.09.2024 - 23:06:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Atilla Birbilen 18.09.2024 - 10:45

    Sevgili Turizmci beyefendi. Orada size yapılanın tek nedeni dünyanın istemediği Türk pasaportuna sahip olmanız. Elbette ki onlarda kim yaparsa yapsın bunun bir hata olduğu açıktır ve biliyorlar. Konsolosluğa gelecek olur isek, onlarda aynı davranış içerisindeler. Bundan sonra bakış açınızı bu yaşadıklarınıza göre belirleyin ve öyle davranın. Geçmiş olsun.

  • RIZA ERSOY

    Rıza Ersoy 17.09.2024 - 10:07

    Oncrlikle bqzı yorum yapanlara hayre ediyorum. Herhalde bana yardımcı olmayan/ olamayan Dubai Türk Konsolosluğunda çalışıyorlar ya da buradaki BAE kpnsolosu bu yazıları uazfırıyor. Nedir bu olumsuzca ve neredeyse Dubai’likeri haklı gösterecek yotumlar yapılıyor. Konu burada bir Türk vatandaşına yapılan muamele. Ukalaca hareketler. Saygısızlıklar. Birinciai ben formda hiçbir hata yapmadım. E visa da fotografım var. Hafif sakallı bir fotograf. Yani bu fotografı gören e-vissa düzenleyici hükümet götevlisi ki bence bunun isim dogru olduktan sonra Mr/ Mrs yazmasının hiçbir önemi yok. Oradaki herkes, birlikte oturduğum herkes ki immigration office’teki coğu kişi de bunadahil, hepsi bana gak verdiler. Böyle saçmalık olur mu dediler. Bizim vatandaşımız, kendi vatandaşına sahip çıkmaktan aciz femek ki. Uzun bir yazıyı Turizm Guncel de paylaşacağım ancak bir iki hususa değineyim: Hiçbir form yollamaksızın Türkiye’ye giriş yaptığım saatlerde, bana BAE den yeni vize geldi. MR Tuza Ersoy olarak. Tek bir form pasaport vs hüçbir şey vermeden. O vizeyi de ayrıca paylaşacağım. Yani Dubai’de kalmayı tercih etsem şu anda Dubai’”ye girme imkanım var. Ben yapılan bu muamele yüzünden tercih etmedim. Yani şu anda MR yazan MR Rıza Ersoy yazan ve tarafına gönderilmiş bir vize var. VAR. Anlatabildim mi? Kaldı ki siz kümsiniz ki benim yaşadığım bir sıkıntıyı bu şekilde yargılıyorsunuz? Dubai vatanfaşları Avrupa ya vizesiz gitebiliyorlarmış. Bana ne???? Ne demek istiyorsun? Yani BAE LİLET Bİzden daha kıymetli. Bunu mu diyorsunuz? Hangi hadle? İk incisi Afrikalı mükteciler. Burada da şunu söyleyeyim. Ben fotografları değerli Savaş Daş Bey’e yolladım. Yazıyı Savaş Daş Bey yazfı ve bana yolladı. Ufak bir yerde düzeltme rica ettim. “Onu kendi yazısınızda yazın lütfen” dedi. Ben de anlayış gösterdim. Orada Adrikalı mülteciler var mu? var. Yalan mı? Değil. He İsvecli’de vardı. Ama onun pasaport süresi geçmiş. O da bana çok hak verfi. Saatlercr de oturduk kendisiyle. Ben o Aftikalı müktecileri ya da değil, bilmiyorum - küçümsediğim galan da yok. Beni tamyanlat böyle bir yapım olmadığını herkes bilit. Kaldı ki Afrikalı geniçletle de çok iyi ilişşilerim oldu. En az 10 tanesiyle arkadaş olduk. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef böyle ayıp birşeyi bana yaptırmak zorunda bırakıyorsunuz insanı. Zira bir elin verdiğini diğer el görmemeli. Bendeniz Dubai’de harcayacağım naktin yatısını oradaki ihtiyac sahiplerine dağıtrım. O cocuklar, gencler, kızlar cok zor durumdaydı. Sudanlı, Etiyopyalı, Pakistanlı vs Vs. Bazısına telwfonumu verdim. İsterlerse otelimde misafir edeceğimi de söyledim. Buna İsveçli 74 yaşındaki Hans Bey de dahil. İnsanları tanımadan bu tip yargılara caranların iyi kalpli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu tip muamelenin bir Türk vatandaşına yapılmasına tepki göstermek yerine BAE yi haklo gösterenlere yazıklar olaum diyorum Cro tel den yazıyorum. Yazım hataları için özür dilerim.

  • Hasan Özdemir 17.09.2024 - 08:49

    Editör arkadaşlar haberde yanıltıcı bilgi var. E-vizesinde yanlışlıkla Mr yerine Mrs ''yazıldığı'' için... diye bir şey yok. E-vize işlemlerinde başvuruda bulunan kişi vize formundaki gerekli bilgileri kendisi doldurur. Yani Rıza bey bizzat kendisi, yanlışlıkla da olsa cinsiyet sekmesinde Mr yerine Mrs seçeneğini seçmiş. ''Yazıldığı için'' ifadesini kullanarak böyle basit kelime oyunlarıyla suçu başka tarafa yüklemenin bir anlamı yok. Adamın ülkesi senin ülken gibi çiftlik değil, elini kolunu sallayan rahatça giremiyor, gelen herkes kayıt altına alınıyor. Dubai, vatandaşları avrupa ülkelerine vizesiz gidebilen tek arap ülkesidir. Şüpheli bir durumda gelen yolcunun inceleme için bekletilmesi gayet normal bir durum. Vay efendim bir de salonda Afrikalı göçmenlerle birlikte tutuluyormuş, 20 saattir bir sandalyenin üzerinde oturuyormuş beyefendi. Ne yapacaklardı peki, havaalanına en yakın otelden sana deniz manzaralı bir oda ayırıp işlemler tamamlanana kadar orada seni misafir etmeleri mi bekliyordun?

  • MR. MRS.

    A Osman 17.09.2024 - 01:53

    Yanlış yanlıştır, Turizimci Bay Bayan arasında fark var? Güvenlik nedeniyle bıdı bıdı yapmana gerek yok, ders çıkarmış olursunuz, başkalarıda anlamış oldu.

  • NEDEN DUBAİ

    Ali Aktürk 16.09.2024 - 12:10

    Ne Dubai ne de diğer orta doğu ülkesine tatile gitmeyin,Git Kazakistan, Kırgızistan,Özbekistan hatta Moğolistana....Git uzak doğu Valiye...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.