Bakan Ersoy’un Bodrum’a yapacağı otelle ilgili yeni gelişme

Bakan Ersoy’un Bodrum’a yapacağı otelle ilgili yeni gelişme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik tarafından Muğla’nın Bodrum İlçesi'ndeki 5 yıldızlı “Maxx Royal Bodrum Otel” projesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik tarafından Muğla’nın Bodrum İlçesi'ndeki 5 yıldızlı “Maxx Royal Bodrum Otel” projesi için nihai karar verildi.

Bodrum’un Çiftlik Mahallesi, 308 Ada, 1 ve 4 Parselde, 124 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (IDK) tarafından incelenerek son şekli verilirken, rapor halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde 10 gün süreyle görüşe açıldı.

Proje bedeli 265 milyon 675 bin TL olarak belirlenen otel 325 oda ve 750 yatak kapasitesine sahip.

Ayrıca proje alanı, Turizm Merkezi sınırları içinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, III. Derece Arkeolojik Sit ve taşınmaz kültür varlığı statüsündeki Hellenistik Kule Yapısı ile tescilli eser koruma alanı ve bazı bölümleri Orman Kanunu kapsamında orman alanında yer alıyor.



Bu Haber 26.07.2024 - 13:15:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.