Bakan Ersoy: Rixos Tersane İstanbul şehrin turizmi için ciddi bir kazanım’

Bakan Ersoy: Rixos Tersane İstanbul şehrin turizmi için ciddi bir kazanım’

Rixos Tersane İstanbul’un açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tesisin İstanbul’da kültür-sanat hayatı ve turizm için ciddi bir kazanım olduğunu ifade etti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Grubunun projesi Rixos Tersane İstanbul’un açılışında konuştu.  

2024 yılının ilk yedi ayında İstanbul’un ziyaretçi sayısında rekor kırdığına dikkat çeken Ersoy, “İstanbul, bu yılın 7 ayında bütün zamanların rekorunu kırarak bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 7 artışla yaklaşık 10 milyon 500 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Sadece temmuz ayında İstanbul'da ağırladığımız yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 905 bini aşmıştır" ifadelerini kullandı.

Hava yolunun yanı sıra deniz yoluyla İstanbul'a yönelik ziyaretlerin de bu yıl yüzde 46 artış gösterdiğine dikkati çeken Ersoy, Galataport’a gelen ziyaretçi sayısının geçen yıla göre yüzde 19 artış gösterdiği ve gemi başına yüzde 30 daha fazla yolcunun geldiği bilgisini verdi.

“Rixos Tersane İstanbul ciddi bir kazanım”

Turizm ve kültür noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı paydaşlarının gösterdiği titizlik ve hassasiyete değinen Ersoy, bu hizmet anlayışı ile bakıldığında Rixos Tersane İstanbul’un anlamı ve değerinin çok daha iyi anlaşılacağını söyledi. Ersoy, tesisin İstanbul’a gerek turizm gerek kültür-sanat hayatı için ciddi bir kazanım olduğunu ifade etti.

“2 bin 616 tesis sertifika aldı”

22 yılda İstanbul'da konaklama tesis sayısının 21 kat, yatak kapasitesi sayısının 11 kattan fazla artış gösterdiğini belirten Ersoy, Temmuz ayı itibarıyla İstanbul'un 6 binden fazla konaklama tesisinde yaklaşık 500 bin yatak kapasiteyle misafirlerini ağırladığını ve 26 Ağustos itibarıyla İstanbul'da 2 bin 616 tesise sertifika verildiğini söyledi.

"Bir şehrin kültürel varlığı ve sanat hayatı yoksa orada gelişmiş bir turizmden bahsedemezsiniz. İstanbul'u bu anlamda da en güzel, en doğru şekilde geliştirmeyi sürdürüyoruz” diyen Ersoy,  “Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Sinema Müzesi, Rami Kütüphanesi, Ayasofya Camii, Galata ve Kız Kuleleri, Türbeler, Galata Mevlevihanesi, müzeler ve kültür sanat merkezleri derken İstanbul'un mirasını ihya, geleceğini inşa ettik" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 02.09.2024 - 09:36:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.