Avrupa Komisyonu'na, 'turizmden sorumlu' üye 

Avrupa Komisyonu'na, 'turizmden sorumlu' üye 
Avrupa Birliği Komisyonu'nda, turizmden sorumlu komiser atandı. Göreve getirilen isim ise bir Yunan politikacı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde artık resmen turizmden sorumlu bir komiser var. Yunan politikacı Apostolos Tzitzikostas, Avrupa Komisyonu'nun Sürdürülebilir Turizm ve Ulaşımdan Sorumlu Üyesi olarak atandu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Apostolos Tzitzikostas'un ulaşım ve turizmden sorumlu olacağını söyledi. Leyen "Bunlar rekabet gücümüzün yanı sıra geçiş sürecimiz, insanları birbirine bağlamak ve yerel ekonomileri yönlendirmek için de temel sektörler.” dedi. 

Tzitzikostas'ın turizm komiserliğine atanmasının, birlik içinde turizm sektörüne verilen önemi gösterdiği ifade ediliyor. Daha önce ulaştırma komiserliği bileşenlerinin altında bulunan turizm, artık başlı başına bir komiserlik haline geldi. 

Turizm sektörü daha fazla gündeme gelecek

Kararı memnuniyetle karşılayan Alman Turizm Birliği (DRV), "Karar , on binlerce AB vatandaşının çalıştığı şirketlerden oluşan turizm sektörünün Avrupa'da sahip olduğu özel rolü yansıtıyor. Turizm sektörünün gelecekte de büyümeye devam edebilmesi ve şirketlerin geleceğe yönelik uyumlu hale gelebilmesi için, yasal ve ekonomik alt yapı oluşturulmalı. Turizm sektörü için açık bir Komisyon makamının oluşturulması, bu konunun daha fazla gündemde kalmasını sağlayacaktır. Seyahat endüstrisi artık, sektörün endişelerinin gelecekte Komisyon düzeyinde daha da fazla dile getirileceğinden emin olabilir." açıklamasını yaptı.  

Benzer şekilde, iç ve dış turizm şirketlerini bünyesinde barındıran Alman Turizm Endüstrisi Birliği de(BTW) atamayı memnuniyetle karşıladı. BTW Genel Sekreteri Sven Liebert, "Bu, Avrupa'daki turizm sektörü için iyi bir haber. Yapısal yeniden yapılanma, turizm endüstrisinin siyasi önemini vurgulama talebimize verilmiş açık bir yanıt." dedi.


Bu Haber 20.09.2024 - 16:38:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.