ATF24 kapılarını açtı, işte sektör temsilcilerinin mesajları

ATF24 kapılarını açtı, işte sektör temsilcilerinin mesajları

Antalya Turizm Fuarı’nın açılışında konuşan turizm sektörü temsilcileri, sektörün geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Turizm Güncel - Antalya

Antalya Expo Center'da kapılarını açan Antalya Turizm Fuarının (ATF24) açılışında konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ve Antalya Valisi Hulusi Şahin turizm sektörüne ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

“Kendini en iyi şekilde yenileyen sektörlerin başında turizm sektörü var”

Açılış töreninde konuşan TÜRSAB Başkanı Davut Günaydın "Çok hassas bir sektöre sahibiz. Ama kendini en iyi şekilde yenileyen sektörlerin başında yine turizm sektörü geliyor. WTTC’ye göre 2024'te beklenen büyüme yüzde 14 olacak. İstediğiniz kadar çiçekleriniz güzel olsun ama arılar olmadan bal olmaz. Turizm sektörünün arıları seyahat acenteleridir. 17 binin üzerinde üyemiz var. Dünyanın en büyük turizm örgütlerinden bir olan TÜRSAB, Türk turizmine hizmet etmeye devam ediyor. Hem yurt dışından turist getirmek hem de iç turizmde faaliyetleri için çalışıyoruz. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 80’nini seyahat acenteleri ve tur operatörleri getiriyor. Son bir ay içerisinde neler yaptık? Geçtiğimiz günlerde Kosova’daydık. Vize problemlerini çözmek için konsolosluklarla görüşüyoruz. 13 milyondan fazla Türk vatandaşını yurt dışına götürdük. Moskova Sağlık Turizmi Fuarı’ndaydık, sağlık turizmini geliştirmek için, Japonya’daydık kültür turizmini geliştirmek için. CSI ile akredite olan hastane sayısı 120’yi geçmiş durumda, bu da çok guru verici.  Turizmi 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Turizm TÜRSAB’la başladı, gelecekte de turizmi geliştirmek için TÜRSAB diğer turizm temsilcilileriyle çalışmaya hazır. Rakiplerimiz artıyor. Suudi Arabistan’da 100 bin yataklık yeni bir turizm kenti inşa ediliyor. Mısır’da da yine Suudi Arabistan iş birliğiyle 80 bin yatak kapasiteli bir turizm bölgesi hayata geçirilecek” açıklamasını yaptı.

“ATF çok büyük bir fuar haline geldi”

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ise “ATF çok büyük bir fuar haline geldi. Bir birleşme alanı haline geldi. ATF, ITF, EMITT bizim gözbebeğimiz oldu, bizi dünya çapında temsil ediyor. Turizm fuarlarına destek vermekle birlikte Antalya dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan 5’inci şehir. 17 milyon turist ağırlayacağız bu sene. Hep birlikte bir turizm hareketi geçekleştiriyoruz ve biz Türkler bu işi de çok iyi yapıyoruz. En iyi yaptığımız işlerden bir olan turizm faaliyetlerine devam edeceğiz” dedi.

“Tüm zamanların rekorunu kıracağız”

Antalya Valisi Hulusi Şahin ise şu ifadeleri kullandı:

“Türk turizmi büyük bir atılım içerisinde. Dünya turizminin yaşadığı büyük kriz bize büyük fırsatlar sundu. Tünele 14’üncü olarak girdik, 5’inci olarak çıktık. Rekorlar kıran bir Türk turizmi var. Antalya sadece Türk turizminin değil dünya turizminin de başkentlerinden birisi. Bu yıl yüzde 8 büyüme ile tüm zamanların rekorunu kıracağımızı düşünüyoruz. Antalya 60 milyon turist hedefinin 3’te birini karşılayacak durumda. Arılar çalışıyor ama kovan çok güzel. Bizim hizmet sektörümüz çok güzel.

Türkiye turizmde çok iyi noktalara geldi, daha da iyi noktalara gelecektir. Artık otelcilik sektörümüzün zincir otelciliğe dönmesi lazım. Biz bu işi çok iyi biliyoruz. Otel işletmeciliğini bizden daha iyi bilen yok. Bunu tüm dünyada yapalım ve gelirini Türkiye’ye aktaralım. Türk turizmi her yerde otelcilik yapsın, her yerde büyük bir başarıyla bu bayrağı dalgalandırsın. Böylece GYSH’ye daha da çok katkıda bulunuruz diye düşünüyorum.

Rüzgârdan çok etkileniyor, çok sallanıyor turizm sektörü ama çabuk reaksiyon vererek yılı kurtardı. 2025 jeopolitik risklerden bağımsız olarak rekorlar kırılan bir yıl olacak diye düşünüyorum. “



Bu Haber 23.10.2024 - 12:56:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.