Asgari ücrette zam oranı yüzde 25 mi olacak?

Asgari ücrette zam oranı yüzde 25 mi olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'nin Washington şehrinde basına kapalı şekilde düzenlenen toplantıda yabancı yatırımcılarla buluştu. Toplantıda Karahan'ın asgari ücrete yeni yılda yüzde 25 seviyesinde zam yapılacağını belirttiğini iddia ederken, konuya ilişkin Merkez Bankası'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.


Merkez Bankası Başkanı Karahan, yabancılarla yapılan toplantıda yeni asgari ücreti ağzından kaçırdı

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın her geçen gün daha fazla alım gücünü kaybetmesine neden olmakta.

İktidar, bu yıl asgari ücrete ek zam kararı almazken, bu durum milyonlarca dar gelirli vatandaşın gözünü ocak aralık ayında açıklanacak yeni asgari ücrete çevirmesine neden oldu. Asgari ücrete yapılacak zam oranı için kulislerden farklı bilgiler aktarılırken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın Washington'da katıldığı toplantıda dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Bloomberg'den Jorgelina do Rosario'nun haberine göre; toplantıya katılan yatırımcılara dayandırılan bilgide, TCMB Başkanı Fatih Karahan, Türkiye'deki enflasyonu dengelemek amacıyla yeni yılda asgari ücrete yüzde 25 seviyesinde zam yapılacağını açıkladı.

Uygulanan sıkı para politikalarına rağmen, enflasyonda arzu edilen düşüşü sağlayamayan ekonomi yönetiminin asgari ücretin yanı sıra memur ve emekli maaşlarında da beklentileri karşılamayacak artışlara karar vereceği belirtilirken, iddialara ilişkin Merkez Bankası kaynaklarından yanıt gecikmedi.

Yüzde 25'lik asgari ücret zammı iddialarını sosyal medya hesabından paylaşan Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, iddiaların ardından TCMB yetkililerinin kendisine ulaştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yetkililer benimle, yanlış anlaşıldığını söyledikleri bilgiyi düzeltmek adına iletişime geçti ve konuyla alakalı şunlar söylediler; Başkan Karahan, yatırımcı toplantısında, soru üzerine, enflasyon görünümü ile tutarlı olarak, 25% civarında ücret artışının makul olabileceği değerlendirmesini paylaştı. MB'nin asgari ücret üzerinde bir yetkisi ve etkisi bulunmamaktadır."



Bu Haber 25.10.2024 - 16:02:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.