ANEX ve Muratpaşa Belediyesi'nden Antalya için 'düşük sezon' hamlesi

ANEX ve Muratpaşa Belediyesi'nden Antalya için 'düşük sezon' hamlesi

Muratpaşa Belediyesi ile ANEX Tour, "Şehri Keşfet" projesi kapsamında iş birliği yaptı. Amaç, hem düşük sezonda Antalya'ya turist getirmek hem de Antalya'ya gelen turistlerin kent ile olan ilişkisini güçlendirmek.


Turizm Güncel - Antalya

Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı Antalya Lokantası’nda düzenlenen "Şehri Keşfet" tanıtım toplantısına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ANEX Tour Genel Müdürü Yasir Karaçor, ANEX Tour Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Özbayık, Çetin Tur'un sahibi Liva Çetin, Best Western Khan Hotel Genel Müdürü Turgut Alkış ve Alp Paşa Otel Genel Müdürü Ali Akçakaya katıldı.

“Her şey dahil turizmin mucidi olduk”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, projenin turizmde kamu yararı perspektifi taşıyan bir adımı temsil ettiğini söyledi. Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve güvenlik anlamında dünya standartlarını bir türlü sağlayamadığını kaydeden Uysal "Turizmin anahtarı olan merak duygusunu en çok kamçılayacak ürünlere sahip olmamıza rağmen istediğimiz oranda turizm geliri elde edemiyoruz. Bunu resort ve kitle turizmi ile başarmaya çalıştık. Bu konuda dünyanın öncüleri arasında yer aldık. Yani turizm gelirimiz, hayatın içine katılmayan, yalıtılmış yüksek kaliteli otellerde kalan ve tekrar havalimanından ayrılıp giden insanların yaptığı harcamalardan oluşuyor. 'Ülkenin içinde bulunduğu standartlar sizi etkilemez' dediğimiz bir turizmin (her şey dahil) tüm dünyadaki mucidi olduk. Çok istikrarsız coğrafi ve siyasi şartlarda, her şey dahil turizminde büyük başarılar yakaladık. Ancak bu, denizde ve kıyıda olup biten bir turizm türü. Türkiye gibi çok renkli bir ülkede sadece bu turizm türünü yapmak kabul edilebilir değil." dedi. 

“100 milyon turist 150 milyar dolar geliri”

Her şey dahil turizminde büyük başarı elde eden ve ülkeye döviz kazandıran acenteler ve otellere teşekkür eden Uysal, "Bizim yaptığımız şey bunun alternatifi değil. O turizm türü gelişerek devam etmelidir çünkü ana döviz geliri kaynağımız. Benim hayalimde ise en az 100 milyon çevre dostu turist ve 150 milyar dolar turizm geliri hedefi var. Bu çok sade ve normal bir hedef. Üst gelir grubuna mensup, kentlerde para harcayan, kentlerin kendi standartlarını yukarı çekmesini tetikleyen bir misafir profili ile 100 milyon turist 150 milyar dolar geliri hedefi uzun değil kısa ve orta vadeli bir proje." ifadelerini kullandı.

“Bakanlık çok çalışma yapıyor ama karşılığı yok”

Antalya şehir merkezini ve çekim noktalarını bir ürün haline getirme noktasında olduklarını ifade eden Ümit Uysal devamında şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı çok çalışma yapıyor ama bunun sahada bir karşılığı yok. Biz somut bir adım atıyoruz. ANEX Tour'a teşekkür ediyoruz. Kitle turizminin öncülerinden olan bu şirket, yüzlerce ofisi bulunan ve büyük sayılarda turist getiren ülkemizin en kahraman şirketlerinden ve dünya sıralamasında en ön sıralara kadar yükselmiş bir şirket. Bizim başlattığımız şeye mali olarak ihtiyaçları yok ama orta ve uzun vadede raflarına Antalya şehir merkezi kışlık ürününü koyma yaklaşımını kabul ettiler. 2Biz zaten bilyonlarca turist getiriyoruz bununla uğraşamayız' demediler, bunu da raflarına koydular. 7 Ekim 2024 tarihi bence hatırlanacak bir tarih olacak. İlke kitle turizmi yapılan bir kıyı şehri, kendini bir ürün olarak dünya turizmine sunuyor.

Tasarımımız şehre gelen turistlerin 4 gününü şehir merkezide, 3 gününü de Antalya civarında geçirmesi. Gelen ilk 1000 yolcu ile birlikte yemek yiyeceğiz. Bu turlar Belediye iştiraki Falez AŞ tarafından satışa sunuldu. Ama başka şirketler de buna dahil olabilir. Bu ilk aşamada bir kar elde etme değil, turizm adına bir seferberlik projesi."

“Antalya turizmi 12 aya yayma konusunda geri kaldı”

ANEX Tour Genel Müdürü Yasir Karaçor ise Antalya'nın dünyanın en önde gelen resort noktası olduğunu ifade etti. Ancak Antalya'nın turizmi 12 aya yayma konusunda geri kaldığını ifade eden Karaçor, bunu aşmanın yolunun da sezon dışı dönemlerde kültür turları yapmak olduğunu kaydetti. Karaçor "İspanya'nın Mayorka Adası'nda bir köyü yüz binlerce insan ziyaret ediyor. Antalya'da bu konuda öne çıkarılabilecek onlarca değer var. Almanya'daki müşteriler bile oteller dışında çoğu yeri bilmiyor. Biz bu değerleri müşterilerimizle buluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Toplantının diğer katılımcılar Çetin Tur'un sahibi Liva Çetin, ANEX Tour Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Özbayık, Alp Paşa Otel Genel Müdürü Ali Akçakaya ve  Best Western Khan Hotel Genel Müdürü Turgut Alkış projeye ilişkin görüşlerini paylaşarak desteklerini ifade ettiler.



Bu Haber 07.10.2024 - 11:22:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Karşılığı yok ?

    Kenan 07.10.2024 - 01:53

    Karşılığı olup olmadığına dair hiç bir veri paylaşmadan yapılan çalışmaların karşılığı yok demek nasıl bir iddia. Ozaman bakanlık hiç birşey yapmasın mademki karşılığı yok. Turizm güncel olarak lütfen muratpaşa belediyesinin yaptığı bu proje çalışmasının sahada karşılığı ne olacak çeyrek dönemlerde rakamlarla açıklayın. Görelim bakalım neyin karşılığı var neyin yok

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.