Alpaslan: Turizmde kat edecek çok yolumuz var, hedef 100 milyar dolar

Alpaslan: Turizmde kat edecek çok yolumuz var, hedef 100 milyar dolar

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, bu yıl 60 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedeflediklerini ve bu rakamı kısa vadede 100 milyar dolara çıkaracaklarını açıkladı.


Enternasyonel Turizm ve Sağlık Turizmi Derneği tarafından Elazığ’da düzenlenen TRB 1 Bölgesi Turizm ve Sağlık Turizmi Buluşması Destinasyon Çalıştayı’na katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizm hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansının (TGA) kurulmasıyla birlikte, Türkiye’nin 3 yıl içinde en etkili tanıtım yapan ülkeler arasına girdiğini söyleyen Alpaslan, 2019 yılında 37 milyar dolar olan turizm gelirinin bu yıl 60 milyar dolara ulaşacağını ifade etti.

Türkiye’nin turizmde daha kat edeceği çok yolu olduğunu belirten Alpaslan, kısa vadede turizm gelirini 60 milyardan dolardan 100 milyar dolara çıkartmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sağlık turizminden elde edilen gelirin 2 milyar doları geçtiğini kaydeden Alpaslan, hedeflerinin bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak olduğunu ifade etti.



Bu Haber 06.09.2024 - 09:57:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.