Almanya'dan Türkiye için kritik vize kararı 

Almanya'dan Türkiye için kritik vize kararı 
Binlerce Türk vatandaşının vize başvurusunu reddeden Almanya, geçen yıl askıya aldığı 'itiraz etme' hakkını 30 Haziran 2025'e kadar uzattı.

Geçtiğimiz yıl Çin, Fas ve Türkiye'den yapılan vize retlerine ilişkin itiraz sürecini bir yıl süreyle askıya alan Almanya, bu uygulamanın süresini 30 Haziran 2025'e kadar uzattığını duyurdu. Karar doğrultusunda, vize başvuruları reddedilen Türk vatandaşları itiraz hakkını 30 Haziran 2025'e kadar kullanamayacak.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'pandemi sonrası dünyadaki seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla vize bölümlerinin çok ciddi bir başvuru yükü altına girdiği' ve bu durumun bazı yerlerde vize randevuları için daha uzun süreler beklenmesine neden olduğu belirtildi. 

Çok sayıda insanın vize başvurusu randevusu alabilmek için aylarca beklediği belirtilirken, bu nedenle vize başvurularını değerlendirebilecek ekipteki kapasiteyi artırabilmek için, başvuru retlerine yapılacak itirazları inceleyecek ekibin farklı alanda görevlendirilmesine karar verildiği aktarıldı.


Bu Haber 28.10.2024 - 09:37:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.