Almanya pazarında Türkiye'ye İspanya uyarısı: Makas daralıyor!

Almanya pazarında Türkiye'ye İspanya uyarısı: Makas daralıyor!
Almanya'da yapılan online satışların yüzde 19 arttığı ve 2025 yaz sezonu satışlarında en fazla online paket tatil rezervasyonu Türkiye'nin aldığı ifade edildi. Ancak, Türkiye'nin İspanya karşısında giderek fiyat avantajını kaybettiğine dikkat çekildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Verband Internet Reisevertrieb'in (VIR), Travel Data + Analytics (TDA) ile ortaklaşa hazırladığı rapora göre, ağustos sonu itibariyle, Almanya'da yılın başından bu yana yapılan online rezervasyonlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında arttı. Raporda, benzer trendin eylül ve ekim ayları için de aynı olduğuna dikkat çekildi. 

Alman iş ve turizm dergisi fvw tarafından haberleştirilen rapora göre online satışlarda liderlik Türkiye'de olurken onu az bir farkla İspanya takip ediyor. TDA İş Geliştirme Müdürü Roland Gassner, kruvaziyer hariç olmak üzere, paket tur gelirlerinin yüzde 31'ini, yüzde 27'lik artışla Türkiye satışları oluşturdu. İspanya yüde 18 artışla en fazla paket tur geliri elde edilen ikinci destinasyon olurken, onu yüzde 23 artışla üçüncü sırada bulunan Yunanistan takip etti. VIR Yönetim Kurulu Üyesi Michael Bulle, destinasyonların FTI'ın iflasından olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. 

Yüksek enflasyondan dolayı artan otel fiyatlarına rağmen Türkiye'de ortalama online paket tur fiyatının 100 euronun üzerinde düşüşle 1082 eurodan 970 euroya gerilediği kaydedilen raporda, ancak Türkiye'nin İspanya karlısında fiyat avantajını kaybetmeye başladığına dikkat çekildi. Buna göre, 2023 yılında kişi başı 120 euro olan İspanya-Türkiye fiyat farkı şu anda 35 euroya kadar geriledi.


Bu Haber 11.10.2024 - 11:16:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.