Almanlar sonbaharda Akdeniz'e akın edecek 

Almanlar sonbaharda Akdeniz'e akın edecek 
Almanya'da okul tatillerinin başlayacağı ekim ayında, Akdeniz destinasyonlarına yoğun akış olacağı belirtiliyor. İşi iyi tarafı hem yeterli uçak koltuğu hem de otellerde müsaitlik var.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman tur operatörleri, sonbahar döneminde Akdeniz çanağındaki destinasyonlara yoğun ilgi olduğunu ifade ediyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, ülkenin pek çok eyaletinde ekim ayında başlayacak okul tatilleri nedeniyle bu ayında deniz tatili planlamasında özellikle yoğun geçecek.

TUI'den 75 bin ek kapasite

Akdeniz'e dönük sonbahar deniz tatillerinde patlama olduğunu belirten ülkenin en büyük seyahat grubu TUI'nin Almanya müdür Stefan Baumert tüm zamanların en güçlü sonbahar döneminin yaşanacağını belirtti. 

TUI'nin bu nedenle başta Türkiye, Yunanistan, İspanya ve Mısır olmak üzere, sonbahar dönemi otel ve uçak kapasitesini artırdığı belirtilen haberde, talebe yanıt vermek için 75 bin ek kapasite planlandığına işaret edildi.

Destinasyonlarda müsaitlik var

Sonbahar dönemine ilişkin yüksek talep Alltours tarafından da teyit ediliyor. Şirketten yapılan açıklamada "Sonbahar dönemi talebi şimdiden çok güçlü. Dahası, destinasyonlarda da müsait kapasite var. Müşteriler hem uçuş hem de otel konusunda oldukça esnek seçeneklere sahip olacaklar." denildi. 

Alltours'un da talebe yanıt vermek için uçuş ve otel kapasitesinde artışa gittiği açıklandı. 

Sonbahar döneminde en çok tercih edilen yerlerin Antalya, Moyorka, Yunan Adaları ve Mısır olduğunu bildiren tur operatörleri, Yunan Adaları'nda yer bulabilmek için acele edilmesi gerektiğini, Türkiye'de de dolulukların hızla yükseldiğine dikkat çekiyor. 

Almanya'da Neckermann Reisen, Bucher Reisen, Öger Tours ve ANEX Tour ile faaliyette olan Anex Grubu sözcüsüne göre Türkiye'de doluluk oranı her geçen gün artıyor. Halen yeterli kapasite var ancak potansiyel ziyaretçilerin çok fazla zaman harcamaması gerekiyor. Özellikle de Almanya pazarında çok popüler olan ön sıradaki otellerde.


Bu Haber 12.09.2024 - 22:32:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.