Alman turizmcilerin teminat ve yeni paket tur yönetmeliği isyanı

Alman turizmcilerin teminat ve yeni paket tur yönetmeliği isyanı
Alman tur opeartörleri, Alman Seyahat Sigorta Fonuna (DRSF) ödenen fahiş katkı paylarının düşürülmesini talep etti. Tur operatörleri ayrıca, hazırlanan yeni paket tur yönetmeliğine de tepki gösteriyor. 

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Almanya seyahat pazarında Seyahat Sigorta Fonuna (DRSF) ödenen katkı payı miktarlarının düşürülmesine ilişkin talepler her geçen gün artıyor. Dertour CEO'su Ingo Burmester ve Alltours CEO'su Georg Welbers'in ardından TUI de ödenen katkı paylarının düşürülmesini istedi. 

Best-Reisen'in Yunanistan'ın Kyllini bölgesinde düzenlenen yıllık kongresine katılan TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel, paket turların rekabetçi kalmaya devam edebilmesi için DRSF'ye ödenen katkı paylarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Ebel "Diğer şeylerin yanında, Berlin ve Brüksel Paket Tur Yönetmeliği'ni revize etmekte kararlı görünüyor. Her şeyden önce, tüketici açısından kaçınılmaz ve istisnai durumlarda ona ücretsiz iptal hakkı verme planı engellenmelidir." dedi. 

Yeni plana göre tur operatörlerinin cirolarının yüzde 7'si ile 9'u oranında payı DRSF payı olarak ödemek zorunda kalacaklarını ifade eden Sebastian Ebel, FTI'ın iflasına rağmen bu kesintinin artık sonlandırılması gerektiğini, çünkü DRSF'nin kasasında ağustos ayı itibariyle 1 milyar 330 milyon euro bulunduğunu ifade etti. 

Kasım ayında yeni ödemelerin yapılacağını ve DRSF'nin kasasındaki miktarın daha da artacağı ifade ediliyor. Ebel, tüm turizm derneklerinin söz konusu katkı payının artık kaldırılması yönünde çağrıda bulunmasını istedi.


Bu Haber 22.10.2024 - 12:04:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.