Alman turizm tarihinin en büyük geri ödemesi başlıyor 

Alman turizm tarihinin en büyük geri ödemesi başlıyor 
FTI'ın iflasının üzerinden 10 ay geçtikten sonra müşterilere geri ödemeler yapılmaya başlanıyor. DRSF, orta seviye üç haneli milyon euroluk geri ödemenin Almanya tarihinin en büyük tüketici geri ödemesi olduğunu açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman Seyahat Sigorta Fonu (DRSF), iflas eden FTI Touristik ve Big Xtra'nın iptal edilen paket turlarıyla ilgili iade sürecini başlatıyor. 

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, tatilleri iptal edilen Almanlar çaresizce iadelerinin yapılmasını bekliyordu. Haberde, henüz geri ödeme almayan FTI müşterilerinin bir kısmının yeni tatil için rezervasyon yaptırmadığına da dikkat çekildi. 

DRSF'nin iptal edilen 215 bin paket tatil ve ona bağlı hizmetler için iade sürecini başlatacağı açıklandı. Bunların 60 bininin, iflas esnasında tatilde bulunan otele tekrar ödeme yapanlardan oluştuğu kaydedildi. 

Alman Seyahat Sigorta Fonunun iki müdüründen biri olan Ali Arnaout "Bugün, muhtemelen Federal Almanya Cumhuriyeti tarihindeki en büyük, tüketici geri ödeme sürecini başlatıyoruz." dedi. DRSF'nin yapacağı toplam geri ödemenin, üç haneli milyon euroluk rakamlara ulaştığı ifade ediliyor.


Bu Haber 09.08.2024 - 14:07:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.